30.09.2020 |
Viure als Pirineus

LITERATURA

Joan Obiols presenta 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic'

Aquesta setmana passada es va presentar a la Seu d'Urgell i a Tremp 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic'  de l'escriptor pirinenc Joan Obiols. Es tracta del 5è volum de la seva col·lecció «Viatge Universal pel Pirineu», una col·lecció de 10 volums que trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais gairebé de pel·lícula i vivències inesborrables.

Presentació a la Seu d' 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic'/Facebook-RàdioSeu
Presentació a la Seu d' 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic'/Facebook-RàdioSeu
Joan Obiols presenta 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic'

Aquest dijous passat, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, a la Seu d'Urgell, es va omplir per prsentar 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic', el 5è volum de «Viatge Universal pel Pirineu» de l'escriptor Joan Obiols. Es tracta d'una col·lecció de 10 volums que trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais gairebé de pel·lícula i vivències inesborrables.

A la presentació de la Seu d'Urgell hi van participar, acompanyant l'autor del llibre, Julio Quilez, director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell; Amadeu Gallart, economista i exalcalde de la Seu d'Urgell, i Àngel Portet, raier i ratafiaire i expresident de l'Associació Internacional de Raiers

D'altra banda, el dissabte va tenir lloc la presentació d' 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic', a l'Epicentre de Tremp, amb la presència de Joan Obiols i del geògraf Arcadi Castilló.

En aquest 5è volum -'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic' - Joan Obiols ens descriu el paisatge natural i humà a partir de converses amb la gent del país en un recorregut per les tres grans àrees de la comarca: la Conca de Tremp, la Vall Fosca i la vall del Bosia, i la Terreta. La col·lecció «Viatge Universal pel Pirineu» està coeditada per les editorials pirinenques, Editorial Andorra i Edicions Salòria.

Joan Obiols presentació llibre Pallars Jussà 2

L'autor

Joan Obiols i Puigpinós (Peramola, 1952) viu a la Seu d'Urgell. És llicenciat en història i mestre de català, professor i tècnic de turisme rural, humanista i escriptor. Membre de diverses entitats i col·lectius pirinencs, creador de prgrames radiofònics de temàtica pirinenca i alturgellenca, és un pirinenc en actiu.

"El 15 de juliol de 1985, a les nou del matí, després d'una nit sense poder aclucar l'ull -les il·lusions desvetllen l'ànima i el cos-, vaig començar un viatge pel País de les meves olors que duraria vint-i-cinc anys, amb la visita a més de quatre-cents setanta-cinc pobles, amb més de mil tres-centes entrevistes i més de dues mil cinc-centes pàgines escrites en vuit volums - Esvorancs, Marrades, Nits de taverna, Fulls de pergamí, El desert verd, l'infern dolç, La cucota i La gramola- que configurarien la col·lecció 'El Pirineu i la poesia de la història', un recorregut per la cultura tradicional de l'Alt Pirineu i Aran".

Joan Obiols presenta 'El Pallars Jussà. El Gran Mar Geològic'
Comentarios