Imaginarium Ensemble portarà, a partir del 14 d’agost, La voce nel violino al FeMAP

Imaginarium Ensemble sota la direcció d’Enrico Onofri actuarà el dilluns 14 a les 21.00 h a la Capella de Seminari de La Seu d’Urgell i el dimarts 15 a les 20.30 h a l’Església de Sant Vicenç d’Esterri d’Àneu, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).

unnamed (6)
photo_camera Imaginarium Ensemble

El conjunt oferirà La voce nel violino, un programa dedicat principalment al repertori virtuós italià per a violí de principis del segle XVII fins a final del Barroc. El programa d’Imaginarium Ensemble, amb Enrico Onofri a la direcció, també està dedicat a Claudio Montevverdi, en el seu 450 aniversari.

El segle XVII, en particular, era una època de gran agitació, on els instruments musicals s’alliberen de la funció senzilla de les veus de suport. Fins llavors, els instruments de la família del violí no tenien repertori escrit i comença la seva emancipació del repertori vocal. Més endavant, com és el cas del segon moviment de la Sonata de Veracini, inclòs en el programa, el compositor crea una escena veritable d’òpera sense paraules, anant així més enllà dels aspectes de text i de cant.

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les actuacions amb una visita a la Capella de la Immaculada del Seminari Diocesà de l’Urgell (el 14/08 a les 19.30 h), centre dedicat a la formació de sacerdots i una visita guiada a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (15/08 a les 17.00 h), on els visitants s’endinsaran d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

FEMAP 2017: MÉS PROGRAMACIÓ I MÉS MUNICIPIS PARTICIPANTS

La setena edició del FeMAP torna a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques. Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acosten i descobreixen la passió per aquesta modalitat musical.

Enguany, el Festival continua creixent amb una oferta variada que combina música, patrimoni i turisme, i que torna a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival torna a acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió social a través del FeMAP Social.

En aquesta nova edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a part d’Andorra i la Catalunya Nord.

El FEMAP 2017 EN XIFRES

7a. Edició
34 municipis participants
49 concerts (és el major Festival de música antiga d’Europa)
5 sessions Gastrofilm amb degustació de productes locals
49 packs turístics entrada més hotel
42 activitats complementàries gratuïtes incorporades amb l’entrada al concert (visites guiades a monuments, museus, jaciments)
1 curs de divulgació
1 exposició de fotografies
1 concurs d’aparadors
5 tallers previs més assistència als concerts amb col·lectius en risc d’exclusió 450.000€ de pressupost