17.09.2021 |
Viure als Pirineus

La Fira del Llibre del Pirineu proposa una lectura compartida a peu de carretera, a Organyà

La trobada literària acollirà la presentació de gairebé quaranta llibres

Fira del Lllibre 2017 cartel bxl
Cartell de la Fira del Llibre Organyà 2017
La Fira del Llibre del Pirineu proposa una lectura compartida a peu de carretera, a Organyà

Una Carrerada de Llibres, lectura compartida a peu de carretera, serà la principal novetat de la 21a Fira del Llibre del Pirineu, que tindrà lloc a Organyà els dies 1, 2 i 3 de setembre vinent. A la cita hi seran presents prop de quaranta escriptors que hi presentaran les seves darreres creacions. La Fira estrenarà un escenari jove i oferirà taules rodones, espectacles infantils, dansa i música als carrers del centre històric de la vila, on una quinzena d’estands d’editorials i llibreries posaran centenars de títols a disposició del públic.

La Carrerada de Llibres, que tindrà lloc dissabte dia 2 de setembre a les 12 del migdia, neix amb l’objectiu de fer visible el llibre i el plaer de la lectura. Amb aquest motiu, l’organització convida a una gran concentració de lectors i lectores, que, durant vint minuts, llegiran el llibre que desitgin a la vorera de la travessia urbana de la carretera C14 al seu pas per Organyà, de tal manera que els conductors i passatgers dels vehicles que travessin la vila durant aquella estona esdevindran un públic imprevist.

Els actes començaran ja divendres, dia 1 de setembre, a la tarda, amb la presentació dels llibres juvenils Poca broma amb la xocolata i Poca broma amb les vacances, d’Ester Ferran, que anirà seguida d’un tast guiat de xocolata. Després es donarà pas a una doble sessió sobre refugiats al Pirineu, amb la intervenció de l’escriptora Assumpta Montellà, autora de La maternitat d’Elna, i de la directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià, que parlarà de Perseguits i salvats. A la nit, una tertúlia sobre els parlars pirinencs reunirà a diversos estudiosos del tema.

Per a dissabte dia 2 s’ha programat una sessió de slam poetry, una proposta en què els joves poetes seran els protagonistes. D’aquesta manera es vol atraure un sector de públic que fins ara es mantenia aliè a la fira. Al llarg de la jornada s’aniran succeint les presentacions de llibres, les animacions de carrer i els espectacles infantils, per cloure el dia amb la lectura de les dues homilies, la literària, que anirà a càrrec del poeta i narrador Vicenç Llorca, i la pròpiament religiosa, que serà pronunciada per l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i el lliurament dels premis literaris Homilies d’Organyà, als quals s’hi ha presentat enguany 159 originals.

Diumenge, la fira estarà oberta fins a les dues de migdia, amb més presentacions de novetats literàries i activitats a l’espai infantil i en altres indrets de la vila.

La Fira del Llibre del Pirineu és organitzada per l’Ajuntament d’Organyà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Llibre del Pirineu, amb el suport i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

La Fira del Llibre del Pirineu proposa una lectura compartida a peu de carretera, a Organyà
Comentarios