El FeMAP proposa 49 concerts de música antiga per tot el Pirineu

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, arrencarà el proper divendres 1 de juliol la setena edició. El certamen que s'ha presentat avui a Puigcerdà, proposa un programa ambiciós que transcorrerà arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França. El FeMAP ha esdevingut el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

Sense nom
photo_camera Els batlles dels sis municipis de Cerdanya i el director del FeMAP Josep Maria Dutrèn.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el Fe MAP, arrencarà el proper divendres 1 de juliol la setena edició. El certamen proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb 49 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

Enguany, el festival continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, tornarà a acostar la música a tots els col·lectius a través del FeMAP Social.

femap1

Els músics valencians, protagonistes el 2017

Igual com l’any 2012 es va fer amb Euskadi i el 2013 amb Polònia, l’any 2017 el FeMAP i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord perquè una nodrida presència de músics valencians representi el seu territori. Així, dels 49 concerts del Festival, 17 corresponen a aquesta Comunitat Autònoma, encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana, que com a cor estable del Palau de les Arts de València no es prodiga gaire fora de la seva seu i menys encara fora del seu territori. Es tracta del desplegament territorial extern més gran que s’ha fet mai en la història del FeMAP .

Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat inaugurarà el FeMAP 2017

El FeMAP inaugurarà la seva setena edició amb una harmoniosa combinació de cant i dansa que desvetlla l’interior del Llibre Vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV amb cants i danses oferts a la Mare de Déu de Montserra. Les danses presenten signes coreogràfics dels més antics d’Europa. El Cor Francesc Valls, precursor de la recuperació del Cant de la Sibil·la, Magister Petrus, dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic i l’Esbart Dansaire de Rubí, especialista en la representació de danses tradicionals catalanes, ens endinsaran en el món musical del s. XIV a partir del cant i la dansa.

La inauguració del Festival tindrà lloc l’1 de juliol al Claustre de la Catedral de La Seu d’Urgell. La producció es repetirà, l’endemà, a l’església de Sant Joan de Berga.

Els concerts i activitats a la Cerdanya

Sis municipis de la Cerdanya seran protagonistes d’aquesta edició, acollint una desena de concerts. Els municipis implicats són Puigcerdà, Llívia, Alp, Fontanals i Urúsde la Cerdanya i Bourg Madame de l’Alta Cerdanya.