04.12.2020 |
Viure als Pirineus

Els 2.900 de Catalunya

Cossetània acaba de publicar un llibre, escrit per Víctor de Mas Canals, que recull 32 cims de 2.900 metres, des del Puigmal, a la vall de Núria, fins al Cap deth Hòro de Molières.

La portada del llibre.
La portada del llibre.
Els 2.900 de Catalunya

En un territori de només 10 muntanyes de tres mil metres i on no es pot pujar més amunt dels 3.143 metres, parlar de dos mil nou-cents ens situa en una certa jerarquia, ja que es tracta dels colossos catalans. Lluny del que es podria pensar, però, com demostra aquest llibre, els dos mil nou-cents catalans es deixen fer sense que en sigueu experts. Comprovareu que la dificultat d'aquests cims no va més enllà de l'orientació imprescindible, el desnivell exigent, la tartera laboriosa o la cresta entretinguda; i, si n0hi ha algun que faci un posat inexpugnable, no caldrà sinó que li feu un tomb per una altra banda.

L'autor, Víctor de Mas Canals (Barcelona, 1961) va començar a fer muntanya, com tants altres, de la mà de son pare: Collserola, Sant Llorenç del Munt, el Montnegre, el Montseny i..., la Pica d'Estats. És un excusionista local que coneix el Pirineu a la perfecció.

El llibre és el número 148 de la col·lecció Azimut, té 120 pàgines i el seu preu de venda és 12,30 euros.

Els 2.900 de Catalunya
Comentarios