23.07.2018 |
Viure als Pirineus

El país dels crepuscles

Aquesta novel·la d’assassinats comença una nit d’hivern, a mitjanit, amb udols de llops que desperten la curiositat d’un parell de  pastors. Avi i net, desafiant el fred i les nevades es disposaran a localitzar l’animal quan tot d’una topen amb l’ermita de Sant Quirc a Durro, on hi troben penjat de la creu del campanar un cap humà regalimant sang. Crítica literària d'Alba Gil

La portada del llibre "El país dels crepuscles"
La portada del llibre "El país dels crepuscles"
El país dels crepuscles

Així comença aquesta autèntica novel·la negra de Sebastià Bennassar ambientada a la Vall de Boí, on les gelades envolten una trama que va encadenant situacions macabres d’una manera ràpida i sigil·losa.

El comissari Jaume Fuster, junt amb l’equip de mossos d’esquadra, s’hi veurà involucrat d’una manera inesperada i haurà d’atrapar l’assassí que tortura i martiritza les víctimes, aparentment innocents.

Al llarg de la lectura, l’autor ens situa arreu dels pobles del Pirineu i les seves muntanyes nevades que ens són tan familiars. Això ens acosta més als fets i ens la fa viure amb més realisme, aconseguint mantenir el misteri de l’assassí fins a les últimes pàgines.

Per aquells lectors apassionats de la novel·la negra d’intriga, misteri i instints salvatges... I per aquells qui volen gaudir d’una lectura ràpida i fàcil. Escrita d’una manera explícita i clara, on agraïm la senzillesa de vocabulari i que no perd temps en descripcions en va, tot junt, amb un toc d’humor intel·ligent enmig d’assassinats escabrosos i sanguinolents.

És una novel·la que t’atrapa des de les primeres pàgines i que no et dóna opció de baixar la guàrdia, tot redactat d’una manera natural i realista.

No perdeu l’oportunitat de passar una bona estona amb aquest bon llibre! Molt recomanable!

Alba Gil

Comentarios