07.07.2020 |
Viure als Pirineus

Convoquen una nova edició dels premis literaris Homilies d'Organyà

Aquesta setmana s’han fet públiques les bases dels premis literaris Homilies d’Organyà, que es lliuraran el pròxim 5 de setembre dins de la Fira del Llibre del Pirineu. Els premis, que sumen una dotació de 3.900 euros, abasten diversos gèneres: narrativa, poesia i periodisme. 

Convoquen una nova edició dels premis literaris Homilies d'Organyà

D’altra banda, s’han donat a conèixer també els noms dels escriptors convidats d’aquesta any, que seran els encarregats de redactar i llegir les homilies contemporànies. Es tracta de Pep Coll i David Jou.

El premi més ben dotat del cartell és el Pirineu de narració literària, dotat per l’Ajuntament d’Organyà amb 1.200 euros per a l’obra guanyadora i 600 euros per a la finalista. L’extensió dels treballs ha de ser d’entre 20.000 i 40.000 caràcters i la temàtica és lliure, si bé el jurat tindrà en especial consideració les obres l’acció de les quals transcorri al Pirineu.

El premi Josep Grau i Colell de poesia està dotat per l’Associació Cultural Tresponts Avall i per Aurora de la Fuente, vídua de Josep Grau, amb 600 euros. El premi Alt Urgell de contes curs de joves autors el dota el Consell Comarcal amb 300 euros, mentre que el Lletres de Dones de relats té una dotació de 600 euros i el convoca el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

Finalment, el premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts d’autors de més de 65 anys és dotat amb 300 euros pel Consell Comarcal. A més a més, s’atorgarà el premi Albert Vives de periodisme, dotat per Òmnium Cultural amb 300 euros, a un professional o un mitjà de comunicació per la seva trajectòria.

D’altra banda la Fira del Llibre del Pirineu, en el marc de la qual es farà el lliurament dels premis literaris, comptarà enguany com a escriptors convidats amb Pep Coll i David Jou, que seran els encarregats de pronunciar l’homilia laica i l’homilia religiosa, respectivament.

Una altra de les novetats de la Fira serà la implicació directa que hi tindran les biblioteques de l’Alt Pirineu i Aran, les quals en faran difusió i hi participaran amb una taula rodona.

Convoquen una nova edició dels premis literaris Homilies d'Organyà
Comentarios