15.08.2020 |
Viure als Pirineus

Choeur de Chambre de Namur actuarà aquest cap de setmana a Ripoll i a la Seu d'Urgell

Els concerts es realitzaran els dies 7 i 8 de juliol al al Monestir de Santa Maria de Ripoll i a la Catedral de la Seu d’Urgell.

Una foto de grup del Choeur Chambre Namur.
Una foto de grup del Choeur Chambre Namur.
Choeur de Chambre de Namur actuarà aquest cap de setmana a Ripoll i a la Seu d'Urgell

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), rebrà els dies 7 i 8 de juliol dos concerts del Choeur de Chambre de Namur. La formació belga, dirigida en aquesta ocasió per Peter Phillips, oferiran al Monestir de Santa Maria de Ripoll i a la Catedral de la Seu d’Urgell, un reportori de la mà dels compositors contemporanis Heinrich Isaac i Josquin Desprez.

A través d'aquest programa, Phillips proposa una visió més matisada d'aquests dos compositors. Segons ell "seria suficient per veure a Isaac i Josquin en un duo complementari com Lassus i Palestrina, Bach i Handel o Verdi i Wagner. I seria interessant tenir en compte aquest punt de vista de les seves carreres i els seus estils d'escriptura ". Aquest projecte és el programa que el Choeur de Chambre de Namur dedica als motets polifònics d'aquests mestres franco-flamencs dels segles XV i XVI.

Peter Phillips

Després de guanyar una beca a Oxford el 1972, Peter Phillips va estudiar música renaixentista amb David Wulstan i Denis Arnold. Un any més tard va fundar els Tallis Scholars, amb els quals va participar en més de 1600 concerts i va realitzar més de 50 discos, encoratjant l'interès per la polifonia arreu del món. Com a resultat del seu treball, a través de concerts, enregistraments, guardons de revistes, publicacions d'edicions de música i articles d'escriptura, la música renaixentista ha estat acceptada per primera vegada com a part del repertori clàssic.

El Choeur de Chambre de Namur  

El Choeur de Chambre de Namur, (1987) és un cor fundat a Namur, patrocinat per la Communauté française de Belgique. Des de 2010 el director artístic és Leonardo García Alarcón i el director del grup instrumental és Guy Van Waas. El cor ha treballat amb molts directors visitants: Eric Ericson, Marc Minkowski, Pierre Cao, Jean-Claude Malgoire, Simon Halsey, Sigiswald Kuijken, Jean Tubéry, Roy Goodman, Michael Schneider, Philippe Herreweghe, Peter Phillips, Jordi Savall, Christophe Rousset, i Eduardo López Banzo. La formació té un conjunt instrumental barroc, Les Agrémens que treballa exclusivament en sessió sota la direcció dels conductors convidats o l'actual director principal Guy Van Waas.

INFORMACIÓ PRÀCTICA DEL CONCERT

Choeur de Chambre de Namur. Salve Regina

07/07 · Ripoll · Monestir de Santa Maria · 22.00 h
08/07 · La Seu d'Urgell · Catedral · 21.30 h

Direcció: Peter Phillips
Programa: Obres de H. Isaac i J. Desprez.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Visita guiada al Monestir de Santa Maria de Ripoll
Divendres 7 de juliol, 20.30 h
Santa Maria de Ripoll és un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada romànica, la basílica dels set absis i el claustre recentment restaurant en fan un gaudi per als amants de l’art. 

Visita guiada a la Catedral de Santa Maria d’Urgell
Dissabte 8 de juliol, 19.30 h

Agombolada pels cims pirinencs que la flanquegen, la Catedral de la Seu és l’única, entre les seves companyes catalanes, que conserva íntegrament l’edifici romànic, datat del segle XII. 

FEMAP 2017: MÉS PROGRAMACIÓ I MÉS MUNICIPIS PARTICIPANTS 

La setena edició del FeMAP tornarà a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques. Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acostaran i descobriran la passió per aquesta modalitat musical.

Enguany, el Festival continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival tornarà a acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió social a través del FeMAP Social.

En aquesta nova edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a  part d’Andorra i la Catalunya Nord.

* Inscriu-te al nostre canal de notícies de Telegram per assabentar-te de tot el que passa al Pirineu.

Choeur de Chambre de Namur actuarà aquest cap de setmana a Ripoll i a la Seu d'Urgell
Comentarios