29.09.2020 |
Viure als Pirineus

HISTÒRIA PER ALS PETITS

'Anníbal i els seus elefants a través de la Cerdanya', una història d'Oliver Vergés, il·lustrada per Jordi Planellas

Després de la 'Història de la catedral de la Seu d'Urgell', Edicions Salòria acaba de treure el segon títol de la seva col·lecció 'Retalls d'Història'

Portada d''Annibal i els seus elefants a través de la Cerdanya'/creativadisseny.cat
Portada d''Annibal i els seus elefants a través de la Cerdanya'/creativadisseny.cat
'Anníbal i els seus elefants a través de la Cerdanya', una història d'Oliver Vergés, il·lustrada per Jordi Planellas

Després de la 'Història de la catedral de la Seu d'Urgell', Edicions Salòria acaba de treure el segon títol de la seva col·lecció 'Retalls d'Història'. Es tracta d' 'Annibal i els seus elefants a través de la Cerdanya' d'Oliver Vergés, amb il·lustracions de Jordi Planellas. Un llibre també que vol recordar la figura d'Oriol Mercadal.

Una història que atrapa

Fa dos mil anys, el general cartaginès Anníbal i el seu exèrcit, format per soldats, genets i elefants, van creuar la serralada pirinenca de camí cap a Roma, la capital dels seus enemics. En la seva ruta, Anníbal va travessar la Cerdanya per sorpresa dels seus antics habitants, els ceretans, gens acostumats a veure elefants a les seves terres.

Si vols saber com van arribar els elefants cartaginesos a la Cerdanya, l'origen del Castellot de Bolvir o qui va fundar Llívia, no us perdeu la història que t'explica el llibre d'Oliver Vergés, amb il·lustracions de Jordi Planellas

Anníbal 4

(Foto: creativadisseny.cat)

Els autors

Oliver Vergés va néixer a Terrassa l’any 1989. És llicenciat en Història (UAB, 2013) i Màster en Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana (UAB, 2014). La seva tasca investigadora se centra fonamentalment en el comtat d’Urgell i el Pirineu medieval, territori amb què manté profunds lligams familiars i emocionals. Actualment realitza una tesi doctoral sobre el comtat d’Urgell als segles X i XI.

Sobre aquest tema ha publicat diversos articles especialitzats i d’altres de divulgatius, a més del llibre Urgell a la fi del primer mil·lenni. Els anys del comte Ermengol I i del bisbe Sal·la (980 – 1010) (Salòria, La Seu d’Urgell, 2015). És investigador de l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, a més de codirector del programa radiofònic d’història A les Portes de Troia.

Jordi Planellas (Andorra la Vella, 1975) és un Il.lustrador i dibuixant de còmics. Ha estudiat Arquitectura Tècnica però el que realment li agrada és dibuixar. Des del 2007 ha publicat còmics pel mercat Francés (Zigeunerles Bimbos...) i Andorrà (Història digital d’Andorra) i ha il.lustrat múltiples campanyes publicitaries i mascotes (Guies de salut de Govern, Banc Sabadell d’Andorra, Periòdic d’Andorra, cartell de la MassanaCòmic, Exposició “300 anys després”…). També realitza des del 2004 tallers i classes de dibuix en diferents institucions i centres com el Museu del Còmic, el Punt Jove o l’AFMMA. Amb un estil de dibuix molt flexible, ràpid i modern s’adapta a qualsevol demanda publicitària o de màrqueting.

Actualment publica diàriament un acudit gràfic al Diari d'Andorra. Els seus treballs tenen un estil propi molt característic. En aquesta col·lecció (Retalls d'Història) ja va publicar la Història de la catedral de la Seu d'urgell i en el futur espera seguir illustrant històries del Pirineu.

'Anníbal i els seus elefants a través de la Cerdanya', una història d'Oliver Vergés, il·lustrada per Jordi Planellas
Comentarios