MEDI AMBIENT

El Parc Natural del Cadí-Moixeró acredita 23 'Bons Coneixedors del parc'

El parc ha organitzat un curs de formació destinat als professionals que volen organitzar activitats educatives, de lleure i guiatge a dins del seu àmbit, així com a particulars amb curiositat per a conèixer aquest entorn.

Cadí Moixeró 2
photo_camera Foto de grup dels professionals assistents al curs/Territori i Sostenibilitat

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat el primer curs de Bon Coneixedor del parc, que ha permès acreditar 23 professionals per dur a terme activitats vinculades al turisme i l’educació ambiental dins del seu àmbit.

Es tracta d’una activitat formativa que organitza la Generalitat als parcs naturals de la seva competència, destinada a professionals vinculats a activitats lúdiques, educatives, esportives, turístiques, i de guiatge, així com al públic en general amb curiositat per a conèixer l’entorn. L’objectiu és proporcionar-los la informació necessària sobre els espais naturals protegits d’aquesta àrea, la singularitat paisatgística, la fauna i flora i les activitats i usos del parc, per tal que puguin dur a terme les seves activitats turístiques amb totes les garanties. A més del Cadí-Moixeró, també s’han organitzat cursos d’aquest tipus als parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Delta de l’Ebre, el Montsant o el Cap de Creus.

Cadí Moixeró 4

82 hores de teoria i pràctica

Aquest primer curs organitzat al Parc Natural del Cadí-Moixeró s’ha impartit entre els mesos d’octubre i desembre de 2018. Ha comprès un total de 82 hores de teoria i pràctica, per oferir a l’alumnat una visió àmplia sobre el parc. El temari s’ha distribuït en dos blocs: un comú per a tots els espais naturals de la Generalitat, amb temes relacionats amb la normativa, els instruments de protecció, la gestió, l’ús públic i el patrimoni natural dels Espais Naturals de Protecció Especial.

El segon bloc ha inclòs temes específics del Parc Natural del Cadí Moixeró, aprofundint en la singularitat de l’espai, la seva geografia i geologia, la flora i fauna, el patrimoni cultural i arqueològic, la gestió i funcionament de l’espai, i les eines didàctiques i ecoturístiques  per a la interpretació del patrimoni. També s’ha abordat el pla d’acció pels productors locals i el senderisme interpretatiu. Les pràctiques van consistir a sortides de camp per conèixer sobre el terreny temes de geologia i geografia, vegetació, fauna i rastres, història i patrimoni cultural, i educació ambiental. Els formadors van ser tècnics del parc natural, així com altres professionals experts en matèries específiques. 

La primera edició del curs ha estat un èxit i ja se’n preveu una segona convocatòria per al 2019.

Més a Comarques