14.07.2020 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

Neu abundant a tot l'Alt Pirineu

La C-28 està tancada al Port de la Bonaigua i hi ha restriccions per a camions a la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Riu de Cerdanya.

Una mare acompanya dues nenes a l'escola de Sort sota una intensa nevada/Marta Lluvich
Una mare acompanya dues nenes a l'escola de Sort sota una intensa nevada/Marta Lluvich
Neu abundant a tot l'Alt Pirineu

Avui és dimecres 23 de gener, som a l'hivern i la neu al Pirineu no hauria de ser notícia, se suposa que nevar generosament és el que hauria de fer cada any per aquestes dates. Però ho és perquè aquesta és la primera nevada abundant i generalitzada que hem vist enguany al conjunt del Pirineu.

Neva abundantment al Pirineu i al Prepirineu, tal i com estava previst, i més feblement a punts del Bages, del Moianès i d'Osona, com Vic i Manresa. També s'ha vist neu a Ripoll, a Bagà, a Monistrol de Montserrat, a Solsona i a Pujalt, entre altres municipis.

La nevada més generosa és al Pirineu, en especial al vessant nord de la Serralada. A Esterri d'Àneu es registren 22 centímetres de neu i a Vielha, 21. Hi ha tretze carreteres afectades per la neu i pel gel, la majoria a les comarques de la vegueria de l'Alt Pirineu. El pla Neucat està en estat d'alerta per fortes nevades.

Hi ha almenys tretze vies afectades per la neu i el gel. Està tancat el Port de la Bonaigua a la C-28. A més, està restringida la circulació de vehicles de tercera categoria a l'N-260 entre Soriguera i Ribera d'Urgellet, i no poden circular camions articulats a l'N-230 entre Vilaller i Vielha. 

Cadenes

Cadenes per circular

Els conductors hauran de portar cadenes a l'N-141 entre Bossòst i eth Portilhon; a la C-28 entre Vielha i Salardú i entre València d'Àneu i la Guingueta d'Àneu; a la C-55 entre Cardona i Solsona; a la C-14 entre Oliana i Adrall; a la C-13 entre Sort i Esterri i entre Balaguer i la Baronia de Sant Oïsme; a la C-26 entre Bassella i Montmajor; a la C-1311 de Pont de Muntanyana al Coll de Montllobar; a la C-147 a Esterri d'Àneu; a la C-142b al Pla de Beret; a la C-563 entre Josa i Tuixent i Gòsol; a la C-462 entre Solsona i la Seu d'Urgell; a la C-451 entre Biosca i Solsona; a l'L-401 de Fígols a Guixers; a l'L-500 al Pont de Suert; a l'L-501 a la Vall de Boí; a l'L-504 a Llavorsí; a l'L-510 a Tírvia; a l'511 d'Isona a Conca Dellà i d'Abella de la Conca fins al Coll de Nargó, i a l'LV-5118 a Peramola.

 

Neu abundant a tot l'Alt Pirineu
Comentarios