24.07.2021 |
Viure als Pirineus

Tot a punt pel 10è Cerdanya Film Festival

El certamen té lloc del 3 a l’11 d’agost a Puigcerdà, Llívia, Martinet i Bellver de Cerdanya.

Matar_a_Dios
Matar a Dios, un dels films que es projectaran al Cerdanya Film Festival d'enguany.
Tot a punt pel 10è Cerdanya Film Festival

El Cerdanya Film Festival encara la inauguració de l’edició d’enguany amb un programa variat, complet, gratuït i de qualitat. Amb 180 films a concurs (3.000 rebuts) i 57 sessions de projecció, el certamen torna a  fer un pas endavant com a gran esdeveniment audiovisual de l’estiu a Catalunya, amb un increment notable pel que fa al nombre de professionals i concursants que, durant aquests propers 10 dies, s’acostaran a Cerdanya per veure bon cinema, gaudir de la comarca i fer networking.

El programa de projeccions d’enguany pivota sobre 4 grans eixos:

·         Els millors curtmetratges de l’any i films inèdits. Destaquen els films Suc de síndria (premiat a la Berlinale), La tierra llamando a Ana (premiat a Medina del Campo), La mala fe (premiat a Edinburg –festival preseleccionador dels Òscars) i Nacho no conduce (premiat al Festival de Màlaga). Estan distribuïts en les sessions especial, Curtmiratges (films en femení), infantil, curtTECA (films+ maridatge), Cap de setmana, En Català, Internacional VOS, golfa i del Públic (on els espectadors voten en directe el premi del festival).

·         Llargmetratges de ficció nacionals i internacionals. Destaquen H0US3 (film de ciència ficció català), TRY (producció americana), Santa Clara (western bolivià), Matar a Dios (premiat a Sitges), El cerro de los dioses (premiat a Sitges) i Ojos Negros (film català premiat al Festival de Màlaga).

·         Documentals amb valor afegit. De diferents temàtiques (social, etnogràfica, històrica...), es distribuiran també en sessions al Parc dels Búnquers de Martinet i a Llívia. Destaquen Els deixebles de Marcel Duchamp, Andrea Motis la trompeta silenciosa, L’últim Aviador (sobre memòria històrica d’un combatent republicà d’Organyà) i Gaudí, l’arquitecte de Déu (sobre Gaudí i la Sagrada Família, estrena internacional).

·         Curtmetratges en Realitat Augmentada. 21 curts podran veure’s a través dels smartphones dels espectadors en uns plafons situats al Hall del Museu Cerdà. Són propostes curtes de menys de 5 minuts i de temàtica variada.

Totes les sessions tindran lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà tret de les matinals al Parc dels Búnquers de Martinet (dins d’un búnquer d’artilleria fora de la visita normal i equipat per l’ocasió) i les matinals a Llívia, a la Torre Bernat de So (s.XII), que pertany al Museu Municipal de la Farmàcia.

Pel que fa a les activitats paral·leles, el festival organitza una Jornada Professional (amb visita al Parc dels Búnquers de Martinet), diversos tallers de rodatge per joves (SMARTfilms –curts fets amb smartphones- i Taller jove de rodatge –amb guiatge professional-), activitats per infants (fes la teva pròpia claqueta de cinema i taller de taumàtrops), el Trivial-Vermut de cinema i un taller de Realitat Augmentada. Finalment, a Bellver de Cerdanya té lloc el Laboratori de Creació Audiovisual, una activitat inspirada pel moviment Kino Kabaret a mig camí entre una trobada professional i una activitat de rodatge, on 50 professionals de l’audiovisual intentaran crear entre 8 i 10 curtmetratges durant els 7 dies que dura l’activitat (del 5 a l’11 d’agost, coincidint amb el festival).

La inauguració, prevista pel dia 3 d’agost a les 16.30 h, s’iniciarà amb la projecció del TOP 4 històric de curtmetratges guanyadors del Festival i comptarà amb l’actuació de The Piano Seekers, que oferiran un petit concert de piano amb bandes sonores de pel·lícules de ressò.

La Cloenda i l’entrega de premis estan previstes pel dia 10 d’agost al vespre i comptaran amb la presència dels diferents nominats. Clourà la vetllada el tradicional Còctel del festival amb concert de jazz (invitacions disponibles a taquilla) amb el grup Jazz Do It.

Les entrades, numerades i gratuïtes, poden reservar-se al web del Festival (cerdanyafilmfestival.cat), a Ticketea o a les taquilles del Museu Cerdà.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

Tot a punt pel 10è Cerdanya Film Festival
Comentarios