14.07.2020 |
Viure als Pirineus

FIRES I TRADICIONS

Tot a punt per a la 39ena Fira del Cavall de Puigcerdà

La Fira del Cavall de Puigcerdà és una de les més importants d’Europa, se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre i aplegarà 1.100 caps de bestiar i més de 25.000 visitants de mitjana, en un espai de més d’11.000 metres quadrats i 120 corrals llogats.
Fira del Cavall de Puigcerdà/puigcerdà.cat
Fira del Cavall de Puigcerdà/puigcerdà.cat
Tot a punt per a la 39ena Fira del Cavall de Puigcerdà

Puigcerdà celebrarà un any més la Fira del Cavall, arribant enguany a la seva 39ena edició. Tot és a punt perquè els dies 9 i 10 de novembre, la capital de la Cerdanya torni a ser la capital del cavall.

La Fira de Puigcerdà agrupa a 1.100 caps de bestiar i més de 25.000 visitants de mitjana, en un espai de més d’11.000 metres quadrats i 120 corrals llogats. La fira, tal com indica el seu nom, s’especialitza en mostrar el cavall hispà-bretó així com el cavall de sella, a causa del creixement del sector hípic destinat al turisme. Des de l’any 1981 també té lloc, paral·lelament a la fira, un concurs monogràfic d’aquesta raça equina, el dissabte de la fira. El recinte firal ubicat a l’entrada de Puigcerdà obre les seves portes brindant una gran oferta complementària centrada en els productes comercials i artesans.

Programa

Dissabte dia 9
- A les 10.00h concurs de sobranyes
- A les 10.30h concurs de sobranys
- A les 11.00h concurs de terçones
- A les 11.45h concurs d'eugues amb pollí
- A les 12.30h concurs de terçons
- A les 13.15h concurs de quartons
- A les 14.00h concurs de sementals
- A partir de les 10.00h concurs a la millor ramaderia de Cerdanya: categoria "A" (lots de 6 euges amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental). Categoria "B" (lots de 3 euges amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental).

Desprès del concurs de cada secció es farà el lliurament dels premis corresponents. A continuació el sorteig de cada any.

Diumenge dia 10
- A partir de les 10.00h Fira de bestiar. A més durant tot el cap de setmana tindrà lloc la fira multisectorial.

Una de les més importants d'Europa

La Fira del Cavall de Puigcerdà és una de les més importants d’Europa i també s’aprofita per fer un mercat comercial al voltant del llac. L'Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya i els ramaders de la comarca són els protagonistes d’aquest certamen, que es complementa amb les diferents parades de la fira multisectorial que estaran ubicades a la zona industrial, al centre de la Vila i als carrers a l’entorn de l’estany i el parc Schierbeck. 

La fira l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà amb el suport de l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Departament d’Agricultura i la seva oficina comarcal, “la Caixa”, Cadí i diversos ajuntaments, entitats, empreses i particulars de la comarca.

Tot a punt per a la 39ena Fira del Cavall de Puigcerdà
Comentarios