GASTRONOMIA

Torna a Puigcerdà GastroPirineus, les jornades de cuina de referència de la gastronomia i productes de muntanya

Aquest dilluns i dimarts, 19 i 20 d’abril, en directe i des del Museu Cerdà de Puigcerdà una vintena de professionals oferiran sessions magistrals de cuina tradicional, moderna, conceptual i d’autor.
Gastropirineus 2020 Diego Alias
photo_camera L'equip del cuiner Diego Alias al Gastropirineus 2020 / gastropirineus.com

Un any més Puigcerdà celebra el GastroPirineus, i malgrat que ens trobem encara en uns moments encara difícils i crítics pel sector, des de GastroEvents, no volen deixar de donar visibilitat a les cuineres, cuiners i professionals del sector. Per això, i gràcies als xefs i ponents que de nou s’han implicat en aquest esdeveniment, i després de mesos de treball, tornen a oferir-vos una edició espectacular amb grans figures de primera línia.

Gastropirineus 2021 Puigcerdà

Donat que l’experiència de la darrera edició des de Puigcerdà, amb sessions en directe i tots els protagonistes cuinant i actuant des del Museu Cerdà, i retransmesa en streaming pel canal de Youtube Gastroevents online, va ser molt positiva, de molt nivell, i va registrar unes xifres de seguiment des de les xarxes socials espectaculars, enguany repetim el format.

Els propers dies 19 i 20 d’abril, en directe i des del mateix espai, una vintena de nous protagonistes d’arreu de Catalunya i -evidentment- de diferents punts del Pirineu, andorrans i francesos, grans xefs i ponents de diferents perfils, us oferiran sessions magistrals de cuina tradicional, moderna, conceptual i d’autor, també de pastisseria i no hi faltaran l’enologia i els maridatges. Aquí es pot consultar el programa

Gastropirineus 2021 programa 1

Gastropirineus 2021 programa 2

Gastropirineus són les Jornades de cuina de referència quan parlem de gastronomia i productes de muntanya, neix el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, per posar amb valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques, i a les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic que dóna identitat al territori.

Des del seu inici es planteja com una trobada professional itinerant que any rere any recorre les diverses comarques dels Pirineus apropant-se al públic de cada indret i facilitant així la participació de professionals i de públic aficionat.

Les jornades s’han celebrat en els següent municipis:

2016 La Seu d’Urgell

2017 Alp i Puigcerdà

2018 Berga

2019 Vall de Núria

2020 Puigcerdà

Durant les 5 edicions de les jornades més d’un centenar de cuiners, cuineres, pastissers i sumillers han desfilat pels fogons de GastroPirineus, generant un gran cercle de professionals, els quals ens segueixen acompanyant a totes les cites i donen suport a aquest projecte que va creixent i es va consolidant edició rera edició.