08.08.2020 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Serra proposa un nou model turístic per a Puigcerdà

Joan Manel Serra proposa la implantació d'estudis de grau superior i universitaris i dinamització de l'actual model econòmic.

L'alcaldable d'ERC, Joan Manel Serra, a l'acte central de Puigcerdà/ERC
L'alcaldable d'ERC, Joan Manel Serra, a l'acte central de Puigcerdà/ERC
Serra proposa un nou model turístic per a Puigcerdà

Aquest dissabte 18 de maig ha tingut lloc l'Acte Central de Campanya d'ERC Puigcerdà per les municipals del pròxim 26 de maig a Puigcerdà. Un acte molt diferent dels que s'han fet durant els últims anys, ja que per primer cop el protagonisme de l'acte ha estat compartit entre l'alcalde i altres candidats de la llista electoral.

Joan Manel Serra va tornar a ser el conductor d'un acte molt esperat o es volia posar en relleu la situació econòmica i financera del consistori puigcerdanès, ateses les afirmacions que, segons Serra, va fer l'actual alcalde en un acte electoral fa pocs dies.

El candidat número 3, l'Àngel Llobell, va ser l'encarregat de posar a la taula totes les estadístiques analitzades en vers l'atur, IPC, IRPF, deute, etc. Després de l'acurat estudi realitzat per ell mateix durant els últims mesos, es va confirmar el que s'intuïa des de fa temps. L'actual govern municipal no ha fet els deures i la raó és clara. El deute de l'actual consistori ha augmentat en gairebé 2 milions d'euros i hi han partides pressupostaries que han augmentat moltíssim. Per altra banda els ingressos han augmentat, la qual cosa posa en dubte el projecte que el partit actual té per a la vila.

Públic ERC Puigcerdà

Les propostes per revertir aquesta situació són la implantació d'estudis de grau superior i universitaris i dinamització de l'actual model econòmic, acompanyat d'una gestió acurada i eficient, seguint donant totes les ajudes possibles analitzant-ne els factors condicionants. En aquest sentit el candidat número 7, l'Àlex Ibáñez, ens va explicar les propostes per dinamitzar l'àrea de Turisme i la mobilitat del municipi. L'eix principal és capgirar el model actual i treballar perquè la vila no només sigui activa els caps de setmana, ponts i festius, sinó també la resta de dies i setmanes de l'any.

Per aconseguir això, ERC Puigcerdà proposa portar nous models de Turisme a Puigcerdà, com ara congressos, fires, exposicions, competicions esportives d'alt nivell, i no només pel públic del nostre país, sinó ser un referent en l'àmbit europeu i internacional. És una obvietat si diem que el patrimoni paisatgístic que tenim s'ha de cuidar i tractar amb tendresa, però també es palesa la necessitat de fer de Puigcerdà una ciutat activa i dinàmica, on el sector terciari, i el comerç principalment, deixi de ser dependent dels dies de festa i dels visitants de segones residències.

Per acabar, l'Irma Manyà, la candidata número 4, ens va parlar sobre els greuges i les mancances que el món agrari i ramader pateixen tant a la vila com a la resta de comarca. L'Irma coneix de ben a prop aquest sector, ja que actualment treballa a JARC i coneix de primera mà el que els pagesos i ramaders li traslladen. Per això, les seves propostes s'encaminen a fer més fàcil la feina d'aquest sector del qual depenem tots a escala alimentària, i per tant ofereix una millora de tots els accessos a les zones agràries i el bon manteniment de les séquies que rodegen el municipi entre altres propostes.

Per finalitzar l'acte, l'alcaldable Joan Manel Serra va corroborar totes les propostes dels oradors que van intervenir a l'acte, tot utilitzant anècdotes i vivències que hom es troba quan parla i estableix conversa amb els veïns de Puigcerdà. En aquest sentit, va fer pública una de les notícies més rellevants que s'ha conegut en els últims dies, com és la falta de transparència i informació de l'actual govern municipal en la seva figura de regidor de l'oposició pel fet de no rebre resposta a les instàncies presentades fa unes setmanes.
 

Serra proposa un nou model turístic per a Puigcerdà
Comentarios