20.11.2019 |
Viure als Pirineus

LA CERDANYA

El senderisme és el principal atractiu turístic de la Cerdanya

La Cerdanya ha incrementat un 8% els visitants, respecte l’any passat, gràcies a les atractives ofertes lúdiques d’estiu i al bon temps i la calor, que han permès allargar la temporada fins els darrers dies d’agost i setembre: el senderisme i les activitats culturals programades pels ajuntaments (concerts, festes, etc) són els principals atractius. 

El senderisme és un gran atractiu turístic a tot el Pirineu.
El senderisme és un gran atractiu turístic a tot el Pirineu.
El senderisme és el principal atractiu turístic de la Cerdanya

Durant els mesos d’estiu, la Cerdanya ha rebut un 8% més de visitants que l’estiu de l’any passat, segons dades recollides per les oficines de turisme de la comarca.

Aquest augment ha estat propiciat per la gran oferta lúdica que ofereix la comarca (excursions programades per la muntanya, activitats familiars, activitats culturals, gastronòmiques... Que junt amb el bon temps i la calor s’ha allargat la temporada fins els darrers dies d’agost i setembre. La majoria de visitants han estat catalans provinents de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, seguit de valencians, francesos i anglesos.

Pel que fa als allotjaments, segons dades de l’Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya, situen l’ocupació en un 82%, comptant amb les reserves de darrera hora a finals d’estiu. Des de l’Associació de Bars i Restaurants i l’Associació de Cuina Pirinenca de Cerdanya, els resultats es mantenen igual que l’any passat. En quant a les associacions de comerciants de Cerdanya, ens manifesten que s’ha mantingut la facturació igual que l’any anterior.  

El producte més sol·licitat a les oficines de turisme, continua sent les excursions i passejades per la natura, així com les activitats en família i el programa de festes i esdeveniments de tot tipus, amb una oferta cada cop més en alça a tots els pobles de la comarca.

Comentarios