27.05.2020 |
Viure als Pirineus

CONSTITUCIÓ NOUS CONSELLS COMARCALS

Roser Bombardó (ERC) primera presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya

El grup d’ERC s’ha partit en dos a l’hora de les votacions i governarà conjuntament amb JxCat

Pla general dels representants electes del Consell Comarcal de la Cerdanya, a l'exterior de l'edifici de l'ens comarcal després del ple de constitució, amb la nova presidenta, Roser Bombardó, al centre/CCC
Pla general dels representants electes del Consell Comarcal de la Cerdanya, a l'exterior de l'edifici de l'ens comarcal després del ple de constitució, amb la nova presidenta, Roser Bombardó, al centre/CCC
Roser Bombardó (ERC) primera presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya

Roser Bombardó i Bagaria ha estat elegida aquest dijous presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya. És la primera vegada que una dona ostenta la presidència de l’organisme comarcal. La nova presidenta, d’ERC, ha rebut els vots favorables dels 9 consellers comarcals de JxCat i de 3 d’ERC i els 4 consellers d’ERC restants han votat Joan Manel Serra, regidor de Puigcerdà, que ha obtingut 4 vots d’ERC i 3 d’Endavant Cerdanya. 

Roser Bombardó: "és un gran orgull que una dona presideixi el consell comarcal per primera vegada, suposa el principi dels canvis que vindran".

Roser Bombardó s'ha mostrat molt satisfeta i emocionada i ha manifestat que "és un gran orgull que una dona presideixi el consell comarcal per primera vegada, suposa el principi dels canvis que vindran".

ERC s'ha partit per la meitat

En el plenari d'avui s'ha fet evident la divisió existent entre els consellers comarcals d'ERC a la Cerdanya. Així doncs, una part ha decidit no donar suport a Roser Bombardó com a presidenta del Consell Comarcal i han optat per votar, conjuntament amb els 3 consellers d'Endavant Cerdanya, el regidor republicà de Puigcerdà, Joan Manel Serra. La direcció nacional d'ERC ja ha expressat el suport a la nova presidenta cerdana. 

Roser B

Govern de coalició JxCat-ERC

JxCat i ERC governaran conjuntament al Consell Comarcal de la Cerdanya. L'acord assolit entre les dues formacions respon a la voluntat de treballar per al futur de la comarca amb una majoria estable i assolir reptes transformadors per als pròxims quatre anys. Segons el pacte entre les dues formacions, la presidència del Consell Comarcal recau els primers dos anys del mandat en Roser Bombardó (ERC) i els dos últims en l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

Els resultats al Consell Comarcal de la Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya, per al mandat 2019-2023, estarà format per 9 consellers de JxCat, 7 d’ERC i 3 d'Endavant Cerdanya. La composició és aquesta: Miquel Adam Comas (ERC) Esteve Avellanet Tarrés (JxC) Bartomeu Baqué Muntané (Endavant Cerdanya) Sílvia Bretran Carrera (ERC) Roser Bombardó Bagaria (ERC) Alfons Casamajó Carrera (JxC) Isidre Chia Trilles (JxC) Albert Maurell Ribot (JxC) Yolanda Mendo Bragulat (JxC) Ramon Moliner Serra (JxC) Sílvia Orriols Plamero (JxC) Albert Piñeira Brosel (JxC) Xavier Porta Pous (Endavant Cerdanya) Tomàs Pous Segarra (Endavant Cerdanya) Maria Cristina Rotellà Lasheras (ERC) Josep Ramon Rotllant Garcia (ERC) Joan Manel Serra Arenas (ERC) Jordi Solergibert Orts (ERC) Pere Valient Navarro (JxC)

El perfil

Roser Bombardó i Bagaria (Montellà 1976) Dona jove i emprenedora, té experiència en el camp de l’empresa privada, l’administració pública i l’associacionisme. Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Montellà-Martinet des del 2007 fins a l’actualitat. Dinamitzadora forestal i ambiental, va crear amb altres sòcies l’empresa ‘Socarrel’, dedicada a serveis de consultoria i execució de treballs forestal. 

El 2010, ‘Socarrel’ va rebre el reconeixement del Ministeri de Medi Ambient pel seu projecte original i innovador que proposa un model de negoci basat en la gestió sostenible dels recursos rurals i que promou l'ocupació entre les dones del món rural. Porta l’explotació ramadera ‘Cal Calsot’ a Montellà de Cadí, és la presidenta de l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics de la Cerdanya (PROECO) i membre de l’Associació de Dones del Món Rural.

Roser Bombardó (ERC) primera presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya
Comentarios