Puigcerdà ja es prepara per a la gran Festa del Trinxat

El proper dissabte 23 de febrer Puigcerdà acollirà la 24ena edició de la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana.La Festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on anualment assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra i que gaudeixen d’un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a protagonista.

28337743_1191332641004265_1324802577019110946_o
photo_camera Imatge de la festa de l'any passat.

Igualment aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra. En aquest sentit els productes de Km0 hi seran ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, o la vedella km0 que conformarà el segon plat del menú.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya oferirà uns entrants on donarà el protagonisme als productes del territori. Com és tradició el primer plat del menú serà el trinxat cuinat pels restaurants de Puigcerdà, mentre que el segon serà vedella del territori elaborada per Cuina Pirinenca. Els encarregats de les postres seran els pastissers de la comarca.

28337229_1192821374188725_6267137360106724013_o

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment i la vetllada es clourà amb una ball a càrrec de l’Orquestra Montecarlo.

El preu de les entrades es manté igual que els darrers anys (27,50 €) i els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà des del dia 4 de febrer.

A banda del sopar, i per segon any consecutiu, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del centre del poble, que al llarg de l’any ofereixen tapes els dijous al vespre (“pintxo pote”), afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’aquest plat tan reconegut.

A més durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat oferiran dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

28423893_1191434770994052_4470933125373371815_o

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Marta Segarra.

Més informació a www.puigcerda.cat