27.01.2021 |
Viure als Pirineus

Puigcerdà, capital pirinenca del cavall

Aquest cap de setmana, dies 10 i 11 de novembre, se celebra la Fira de Puigcerdà; i el dia 17 de novembre es fa el Concurs Nacional 2018 del Cavall Pirinenc Català. Dos esdeveniments diferents que consoliden aquesta població cerdana com la capital pirinenca del cavall

Els cavalls són els protagonistes de la fira i del concurs nacional que, aquest novembre, es fan a Puigcerdà.
Els cavalls són els protagonistes de la fira i del concurs nacional que, aquest novembre, es fan a Puigcerdà.
Puigcerdà, capital pirinenca del cavall

El mes de novembre és el mes del Cavall Pirinenc Català, i Puigcerdà és la gran capital d'aquesta raça de cavalls que es crien, sobretot, a la Cerdanya, als dos Pallars, a la Ribagorça, a l'Alt Urgell i al Ripollès. L'objectiu principal de la cria d'aquests animals és l'aprofitament de la carn de poltre per al seu consum i darrerament també es fan altres usos com ara la recuperació de l’animal per a tasques agrícoles o la producció lletera.

Es tracta d’animals molt adaptats al medi i que, a més de la seva tasca productiva, també aporten grans beneficis en el medi natural, com seria el de sostenibilitat de les pastures i neteja dels espais naturals, al ésser animals que rarament es tanquen en estabulacions, tot i els climes extrems que suporten.

La Fira de Puigcerdà és un esdeveniment consolidat i que atrau cada any milers de persones d'arreu i, d'altra banda, el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català va néixer l'any 2008 de la necessitat de donar a conèixer aquesta raça autòctona. En aquest sentit, l'onzena edició del Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català es farà a la capital de la Cerdanya el dia 17 de novembre de 2018, a les instal·lacions de l’Hípica Cerdanya (situada en la Ctra. N-152, s/n). El concurs es farà entre les 9.30 i les 14 hores i el centenar de cavalls que hi participaran estaran repartits en les següents categories: sobranyes, sobranys, terçones, terçons, euga amb pollí i sementals. 

Puigcerdà, capital pirinenca del cavall
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad