15.05.2021 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS CULTURALS

Puigcerdà adequarà una planta del Museu Cerdà amb una exposició permanent sobre els seus convents

L'espai estarà dividit en tres subespais i presentarà dues temàtiques principals: el paper que han jugat els monestirs de Puigcerdà i l'evolució d'un edifici i d'uns espais originàriament destinats a convent de clausura
Captura de pantalla 2019-09-24 a les 10.18.39
Imatge de l'antic convent de clausura, actualment seu del museu cerdà/puigcerdà.cat
Puigcerdà adequarà una planta del Museu Cerdà amb una exposició permanent sobre els seus convents

Gràcies als fons europeus FEDER i a la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Puigcerdà adequarà properament la planta -1 del Museu Cerdà amb una exposició permanent sobre els convents de Puigcerdà.

L’espai es dividirà en tres subespais i presentarà dues temàtiques principals: La primera mostrarà l’important rol jugat pels principals monestirs de Puigcerdà, sobretot el dels dominics i el dels franciscans, els qual tenen un origen medieval i que perduraren fins a la desamortització de Mendizábal o poc després (1835-1840).

Museu Cerdà

La segona mostrarà l’evolució d’un edifici i d’uns espais originàriament destinats a convent de clausura, emmarcat en el context social i geogràfic de l’època, i la vida de recolliment i sacrifici extrem duta a terme per la comunitat de monges, així com la seva relació amb la població puigcerdanesa i cerdana del moment.

L’alcalde de Puigcerda, Albert Piñeira, ha explicat que “a banda de les activitats culturals i de les exposicions temporals que acull regularment el museu, és molt important poder disposar d’espais per a la col·lecció permanent, que és la raó de ser principal de tot equipament museístic”.

El projecte, que tindrà un cost de 195.000€, comptarà amb una subvenció dels Fons Europeus FEDER de 80.578,51€ i amb una subvenció de l’Àrea de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona de 100.000€, de manera la inversió que haurà de fer l’Ajuntament serà a l’entorn dels 15.000€.

L’adequació de la planta -1 del Museu inclou no només la redacció del projecte museístic sinó també la seva execució, el mobiliari museogràfic, l’atrezzo i complements, la implementació gràfica, els equips, instal·lacions i tecnologia multimèdia i les produccions audiovisuals.

Actualment el museu ja disposa d’unes sales dedicades a la casa i la família cerdana i s’ha executat una part de la sala sobre la història de Puigcerdà.

Puigcerdà adequarà una planta del Museu Cerdà amb una exposició permanent sobre els seus convents
Comentarios