13.08.2020 |
Viure als Pirineus

Prullans es prepara per acollir la segona Diada Arç, de Fruits i Herbes Oblidades

La fira se celebrarà a Prullans els dies 25 i 26 de setembre i en aquesta segona edició inclou un programa ple de novetats relacionades amb els fruits silvestres i el seu aprofitament a la cuina, els seus usos en la investigació medicinal, intercanvis de coneixement amb xerrades, conferències, tallers de manualitats, etc.

El programa de la diada d'enguany.
El programa de la diada d'enguany.
Prullans es prepara per acollir la segona Diada Arç, de Fruits i Herbes Oblidades

Aquella idea inicial del farmacèutic de Puigcerdà, Joan Muntané, s'ha fet realitat gràcies a l'impuls i el patrocini de la gent de Prullans, un poble que creu en l'aprofitament dels fruits silvestres com a alternativa de present i de futur per a les comarques pirinenques, no només com a alternativa econòmica sinó també com a filosofia vital i com a una manera diferent d'entendre el món. Estem al Pirineu i aquí el contacte amb la natura, el coneixement d'aquesta i el respecte a l'entorn forma part de la nostra vida.

En la primera edició d'Arç, que es va dur a terme els dies 3 i 4 d'octubre de l'any passat, es va posar de manifest la necessitat d'articular un debat al voltant de l'aprofitament dels fruits silvestres com a alternativa social i economica i la necessitat de potenciar una xarxa d'empreses i particulars que treballin en qualsevol àmbit dels fruits oblidats del bosc. En totes les ponències i els intercanvis entre els visitants de la diada va fer-se evident la idea de què cal buscar noves fòrmules d'aprofitament d'uns fruits que al Pirineu els tenim a l'abast, que són poc valorats però que, en canvi, tenen unes qualitats naturals i medicinals extraordinàries. Cal aprofundir en aquesta filosofia i al poble de Prullans hi han posat fil a l'agulla.

La diada està organitzada per l'Ajuntament de Prullans, patrocinada pel Cerdanya Resort i la Diputació de Lleida i compta amb la col.laboració de diferents entitats com ara el Departament d'Agricultura, pesca i alimentació, el Parc Natural Cadí Moixeró, El Baridà, Edicions Salòria, l'Associació de Dones del Món Rural Cerdà o l'Associació Cultural i Cívica de Prullans, Cuina Pirinenca de Cerdanya a més de voluntaris d'arreu del territori català.

Consultar el programa: Facebook de la Diada Arç
 

Prullans es prepara per acollir la segona Diada Arç, de Fruits i Herbes Oblidades
Comentarios