LLIBRES

Presenten al Museu Cerdà de Puigcerdà la 'Guia d'ocells de la Cerdanya', de Lluís Serra i Georgina Cabayol

L'acte va estar organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya.
Lluis-Serra
photo_camera Lluis Serra, a la pantalla, i Enric Quílez, al Museu Cerdà de Puigcerdà / Francesc Esteban

Aquest dijous, dia 26 d’agost, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació del llibre: “Guia d’ocells de la Cerdanya”, del Lluís Serra Domínguez, amb il·lustracions de la Georgina Cabayol Ferraz, publicat per Edicions Salòria. L'acte va estar organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya.

Lluís Serra és grau de Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Ecologia i Biologia Evolutiva a la Universitat de Hèlsinki. És col·laborador habitual i soci del GRC i ha publicat alguns articles a la revista científica Ker.

L’any 2015, va ser el guanyador del Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà amb un treball de recerca sobre l’albirament d’aus de la Cerdanya. Aquest treball va servir de base per fer l’actual Guia d’ocells de la Cerdanya, que ha estat complementada amb observacions posteriors.

L'autor va explicar via telemàtica, ja que actualment es troba treballant a Noruega, l’origen del llibre, com està estructurat i la informació que conté cadascuna de les fitxes que formen part del gruix d’aquest.

Igualment, va mostrar la seva predilecció per dues espècies: el mussol pirinenc (Aegolius funereus), que surt a la portada del llibre i el gall fer (Tetrao urogallus).També va dir que hi ha realment molt poca informació sobre el nombre d’exemplars que hi ha de moltes espècies d’aus a la Cerdanya i que caldria que les administracions s’hi impliquessin més en l’estudi i conservació del patrimoni de l’avifauna a Cerdanya.

Tanmateix, va mostrar la seva estranyesa pel fet que a la comarca no s’hagi explotat pràcticament gens el turisme d’observació d’aus, a diferència d’altres indrets com els aiguamolls de l’Empordà, quan hi ha una biodiversitat excepcional d’espècies.

La presentació va cloure amb un seguit de preguntes per part del públic assistent a l’acte. La il·lustradora, la Georgina Cabayol, que també és Biòloga, tampoc va poder assistir a l’acte perquè es troba fent observacions de cetacis a les Açores.