14.12.2019 |
Viure als Pirineus

Piñeira critica la concessionària del Túnel del Cadí per les retencions a la C-16 arran de la nevada

L'alcalde de Puigcerdà considera que era perfectament previsible l'afluència de cotxes i que es pot exigir que la via estigui en condicions.

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.
Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.
Piñeira critica la concessionària del Túnel del Cadí per les retencions a la C-16 arran de la nevada

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha criticat la concessionària del Túnel del Cadí per les retencions que es van produir a la C-16 arran de la nevada de divendres. En declaracions a Catalunya Ràdio Piñeira ha assegurat que es pot exigir a una via de peatge com el túnel, que és un dels més cars de Catalunya, que tingui la carretera en condicions, i ha recordat que en un divendres era perfectament previsible que hi hauria molta gent que vindria a la Cerdanya. A la tarda el Servei català del Trànsit va demanar evitar viatges innecessaris cap a la zona. A la nit la pluja va ajudar a fondre la neu i va facilitar els treballs de les màquines llevaneu. 

A causa de la nevada es van formar fins a 35 quilòmetres de cua a la C-16, al Túnel del Cadí, especialment a la boca sud, on s'havia de circular amb cadenes. Si amb una situació crítica a la carretera i amb 35 quilòmetres de cua no obren les barreres, ens preguntem què ha de passar perquè ho facin?

Comentarios