08.08.2020 |
Viure als Pirineus

LA CERDANYA

El pas d'Anníbal pels Pirineus

Aquest divendres, dia 14 de febrer, a les 20 hores, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la segona conferència del V cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya. La conferència portava per títol: “Anníbal per les terres cerdanes. A la recerca del general cartaginès” i va anar a càrrec de l’historiador i arqueòleg, Oriol Olesti.
El ponent, Oriol Olesti, durant la conferència. Foto: Gael Piguillem.
El ponent, Oriol Olesti, durant la conferència. Foto: Gael Piguillem.
El pas d'Anníbal pels Pirineus

El ponent va introduir primer al pas d’Anníbal pels Pirineus dins del marc de la II Guerra Púnica, entre Roma i Cartago. A continuació, va explicar el que sabem d’aquest pas a partir de les fonts clàssiques i finalment, va explorar les diferents teories existents a partir de treballs de recerca i de les troballes arqueològiques recents de nous materials cartaginesos a la vall del Segre, així com de les restes de fortificacions cerdanes d’origen iber de l’època.

Segons Olesti, tot i que no hi ha cap certesa absoluta, és molt probable que el general cartaginès creués els Pirineus per la vall de la Cerdanya, en direcció a Ruscino (Perpinyà), per dirigir-se posteriorment a Roma, tot creuant els Alps.

El pas d'Anníbal pels Pirineus
Comentarios