05.08.2021 |
Viure als Pirineus

OBRES

L’Ajuntament de Llívia millora l’escala d’accés al pati de l’església

Les obres han permès recuperar la distribució original i preservar les lloses sepulcrals.
escalesesglesia02
Escales de l'església de la Mare de Déu dels Àngels, de Llívia/ llivia.org
L’Ajuntament de Llívia millora l’escala d’accés al pati de l’església

L’Ajuntament de Llívia ha executat, aquest mes de juny, les obres de millora de l’escala d’accés al pati de l’església de la Mare de Déu dels Àngels. L’obra, que ha durat unes tres setmanes, ha permès, entre altres, recuperar la distribució original de l’escala, anivellar el ferm dels graons i preservar les lloses sepulcrals que feien de base de la plataforma superior de l’escala -i que ara s’han col·locat de forma vertical-. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Llívia, Jaume Tuset, ha explicat que les millores realitzades formen part d’un projecte aprovat fa uns mesos, projecte que s’està executant per fases.

escalesesglesia04

“El projecte només afecta a l’entorn de l’església i, de fet, serà inclòs en el pla estratègic que Bisbat d’Urgell, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Llívia tenen previst redactar properament. Ara, a banda de les obres de l’escala, col·locarem sauló sòlid a la plaça de l’entorn del monument i hi plantarem arbres (moixeres) que és l’espècie que hi havia fa uns anys enrere”, concreta Tuset.

Plaques a la barana
A la barana de l’església, que s’ha arreglat, hi ha uns marcs buits de ferro en els quals s’hi posarà les figures dels sants i personatges religiosos que hi ha dins de l’església, amb el perfil de les imatges retallades. Els sants que s’hi podran veure en els marcs seran Sant Guillem, la Mare de Déu dels Àngels, Sant Bonaventura, el bisbe Fort i fra Romeu de Llívia.

L’Ajuntament de Llívia millora l’escala d’accés al pati de l’església
Comentarios