08.07.2020 |
Viure als Pirineus

El jutge ha enviat a la presó un veí de Puigcerdà acusat d'abusar sexualment de dos menors

Es dóna la circumstància que el detingut, Albert Saloni, anava de número 12 de la candidatura d'ERC a la capital de la Cerdanya encara que no és militant. Els responsables del partit quan van saber la notícia van excloure el detingut de la llista electoral i van retirar els cartells de grup de la candidatura.

El jutge ha enviat a la presó un veí de Puigcerdà acusat d'abusar sexualment de dos menors

La contundència dels indicis va portar el jutge que instrueix el cas a decretar presó preventiva i sense fiança per al jove de 27 anys que va ser detingut dissabte, segons va informar Regió7. Albert Saloni és al centre penitenciari de Figueres des de diumenge. El seu nom complet ha transcendit, a diferència d'altres casos de violació, perquè era el número 12 de les llistes d'Esquerra Republicana de Puigcerdà i, de fet, el seu nom apareixerà a totes els paperetes el proper 24 de maig. La imminència de les eleccions municipals impossibilita canviar-les. Tot i així, ERC ha pogut canviar davant la Junta Electoral la llista i oficialment el detingut no en forma part.

La denúncia la va presentar la mateixa mare dels menors davant dels Mossos d'Esquadra divendres quan va escoltar el relat dels fills, que li havien explicat com Albert Saloni els havia violat. La policia va activar en aquell moment el protocol habitual en aquests casos i a l'Hospital de Cerdanya els van fer una exploració forense va corroborar els fets que explicaven els nens. Els abusos sexuals van tenir lloc divendres, segons confirmen els Mossos d'Esquadra i la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Dissabte el van detenir i va passar a disposició judicial diumenge.

Segons apunten diverses fonts a aquest diari, l'agressor va cometre presumptament dos abusos sexuals quan es va quedar sol amb els nens, de 5 i 9 anys, i hauria estat al mateix domicili de les víctimes. El presumpte agressor sexual es va desplaçar al lloc on vivien els menors perquè habitualment ja els oferia serveis de classes particulars i de cangur. Albert Saloni hauria aprofitat una estona que es va quedar sol amb els menors per abusar presumptament sexualment d'ells.

El jutge ha enviat a la presó un veí de Puigcerdà acusat d'abusar sexualment de dos menors
Comentarios