21.02.2019 |
Viure als Pirineus

Jofre Abellanet Vidal rep el Premi Aucer-Vila de Puigcerdà com a millor alumne de la Cerdanya

Jofre Abellanet Vidal rep el Premi Aucer-Vila de Puigcerdà com a millor alumne de la Cerdanya, amb una nota final de 9,232, i la Fundació Hospital de Puigcerdà és reconeguda amb el Premi Amic Aucer

Jofre Abellanet Vidal ha rebut el Premi Aucer-Vila de Puigcerdà
Jofre Abellanet Vidal ha rebut el Premi Aucer-Vila de Puigcerdà
Jofre Abellanet Vidal rep el Premi Aucer-Vila de Puigcerdà com a millor alumne de la Cerdanya

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà ha culminat aquest divendres els cursos de la 20a edició, que coincideix amb el 20è aniversari de l’Associació Universitària de Cerdanya. L’esdeveniment hi arriba amb un model consolidat de cursos i activitats. Enguany, segons el balanç provisional, la proposta ha rebut 409 alumnes i un total de 2.200 participants al conjunt de les activitats obertes a tothom.

Aquest dijous a la nit es va fer a l’Hotel del Prado el tradicional sopar per a alumnes, professors i col·laboradors, amb la presència entre d’altres de la secretària general de la Universitat Ramon Llull, Anna Berga. En l’acte es va lliurar per dissetè any el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, organitzat per l’Ajuntament de Puigcerdà i l’AUCer, que concedeix una beca al millor alumne de batxillerat de la Cerdanya per a l’inici dels seus estudis superiors. Com a novetat, amb motiu del 20è aniversari s’ha incrementat la dotació, que ha passat dels 1.500 euros d’anteriors edicions als 1.700 euros d’enguany.

El guanyador del premi és Jofre Abellanet Vidal, que ha completat el batxillerat amb una nota final de 9,232 i ara començarà una doble titulació de Física i Química a la Universitat de Barcelona. Des de l’organització s’ha destacat el fet que enguany hi ha hagut fins a quatre estudiants de la Cerdanya que han obtingut una Matrícula d’Honor a la qualificació final després de la selectivitat, un fet molt poc habitual a la comarca.

Durant l’acte també es va lliurar el Premi Amic AUCer, que es concedeix cada any a una entitat o persona que destaca en el suport a la universitat d’estiu. Enguany l’ha rebut la Fundació Hospital de Puigcerdà. El reconeixement el va recollir l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, que va destacar “la identificació que hi ha i sempre hi ha hagut entre aquesta Universitat d’Estiu i el món mèdic, que ocupa una part important dels cursos”. Piñeira també va destacar el fet que, en la segona edició, enguany la Jornada de la Professió Farmacèutica, organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Girona, ja ha comptat amb participants gironins sinó també de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida.

El president de l’AUCer, Francesc Armengol, ha valorat el fet que “ha estat una setmana plena d’emocions, perquè 20 anys no se celebren cada dia”. Tot i que la meteorologia ha requerit canvis en alguns actes, Armengol ha destacat l’alta participació en totes les propostes i l’actual estabilitat del model de cursos, sempre amb la voluntat de seguir renovant-lo gràcies a la incorporació a l’AUCer de gent jove.

Tant Piñeira com Armengol han agraït el suport de voluntaris, alumnes, professors, patrocinadors i col·laboradors, alguns dels quals hi són des de la primera edició.

Comentarios