25.06.2018 |
Viure als Pirineus

Gastropirineus s'internacionalitza i vol crear la marca "Cuina del Pirineu"

A les jornades, del 27 i 28 de novembre a Alp i Puigcerdà, hi participen per primer cop Andorra i els Pirineus Orientals

Una imatge de la presentació de Gastropirineus a Puigcerdà. 13 de Novembre 2017. Foto: Míriam Basco
Una imatge de la presentació de Gastropirineus a Puigcerdà. 13 de Novembre 2017. Foto: Míriam Basco
Gastropirineus s'internacionalitza i vol crear la marca "Cuina del Pirineu"

Aquest dilluns es va presentar a Puigcerdà la segona edició de les jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus Gastropirineus. La segona edició es consolida com a esdeveniment de referència i aquest any es fa un clar pas cap a la internacionalització, amb la incorporació de representants dels Pirineus Orientals i Andorra. El 27 i 28 de novembre, Alp i Puigcerdà es transformaran en l'epicentre del sector, amb una trentena de ponents de gran renom i destacats cuiners, que combinaran la innovació i la tradició, amb sessions de cuina en directe i amb productes del territori, on mostraran tot el seu talent. 

 

⭕ Presentació a #Puigcerdà de la segona edició de #GastroPirineus

A post shared by Viure als Pirineus (@viurealspirineus_) on

La presentació va comptar amb la presència de l'alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el president del consell comarcal de la Cerdanya i alcalde d'Alp, Ramon Moliner; i el director de Màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme, Jordi Secall. El director de Gastropirineus, Francesc López, ha destacat la importància de preservar la qualitat de la gastronomia dels Pirineus, posant en valor les tradicions i innovant sobre la base de potenciar l'ús dels productes del territori i de temporada. També ha remarcat que la trobada pot ser un nexe d'unió entre diferents països, que comparteixen una mateixa cultura i a on hi ha cuiners de gran renom, que estaran presents a la Cerdanya. 

Les jornades, que compten amb el suport d'institucions i entitats del territori, seran un punt de trobada entre professionals amb un triple repte: crear la marca Cuina del Pirineu; definir un catàleg de productes i plats del Pirineu; i potenciar la relació entre la gastronomia i el turisme. La trobada reunirà cuiners, productors, professionals de l'hostaleria i centres de formació, en un entorn per compartir coneixements i experiències, i que servirà per enriquir la cultura gastronòmica dels Pirineus. 

Les sessions per difondre el patrimoni culinari, estimular la innovació i millorar la competitivitat del sector gastronòmic i alimentari seran les protagonistes. També hi haurà presentacions, degustacions i una fira-exposició de productes. Aquestes jornades volen promoure la cultura alimentària i les noves tendències, donar a conèixer el patrimoni gastronòmic, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l'objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses.

Comentarios