14.05.2021 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

La Festa del Trinxat de Puigcerdà celebra els 25 anys

La Festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on cada any hi assisteixen un miler de comensals.
roda premsa trinxat 2020
Albert Piñeira i Carme Mas han presentat la Festa del Trinxat 2020/puigcerda.cat
La Festa del Trinxat de Puigcerdà celebra els 25 anys

La festa del trinxat celebra aquest proper 29 de febrer el seu 25è aniversari i ho farà amb el tradicional sopar de gala on el plat estrella, el trinxat amb rosta, estarà acompanyat d’un menú que recordarà els plats i productes que al llarg d’aquests 25 anys més han agradat als comensals. Igualment, i un any més, aquesta cita gastronòmica posarà en valor els productes de la terra. En aquest sentit, els productes de Km0 hi seran ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, les peres, el tiró, etc.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació serà el torn de la “xatonada 2020”, seguida d’un caneló de tiró amb peres elaborat pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya. La vetllada seguirà amb el plat estrella de la festa, trinxat amb rosta cuinat pels restaurants col·laboradors, i un llom de bacallà amb cremós d’espinacs, camagrocs i fruits secs. Les postres seran un pastís elaborat per diferents pastisseries de Puigcerdà i Cerdanya, i cada taula tindrà el seu per bufar les espelmes i celebrar aquest aniversari.

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment, com un photocall o el sorteig de diferents regals i sopars als restaurants col·laboradors del certamen. Igualment, cada comensal rebrà d’obsequi diferents productes de proximitat, entre ells làctics i un trinxat precuinat. La vetllada es clourà amb una ball a càrrec de l’orquestra Stress Band. El preu de les entrades es manté igual que els darrers anys (27,50 €) i els tiquets ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà.

25 anys d'història

En aquests 25 anys d’història, la Festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on anualment assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra, i que gaudeixen d’un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a protagonista.

Durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors de la Festa del Trinxat ofereixen, dins de les seves cartes i menús, l’opció de degustar el tradicional trinxat de Cerdanya.

A banda del sopar, i per tercer any consecutiu, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants que al llarg de l’any ofereixen el “pintxo pote”, afronten el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’aquest plat. També durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors de la Festa del Trinxat ofereixen dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional trinxat de Cerdanya.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de 21 restaurants de la comarca i de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, pastissers, cambrers, voluntaris, proveïdors i establiments de Puigcerdà i Cerdanya, així com el patrocini de diverses institucions i entitats. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Miquel Rossell.

La Festa del Trinxat de Puigcerdà celebra els 25 anys
Comentarios