01.12.2020 |
Viure als Pirineus

FESTES I TRADICIONS

Les escoles de Puigcerdà es preparen per celebrar el carnaval

La festa estarà protagonitzada pels nens i nenes de la Llar d’Infants Municipal i les escoles Alfons I i Llums del Nord.

Una imatge del carnaval de Puigcerdà de l'any passat/puigcerda.cat
Una imatge del carnaval de Puigcerdà de l'any passat/puigcerda.cat
Les escoles de Puigcerdà es preparen per celebrar el carnaval

Puigcerdà celebrarà aquest proper divendres dia 1 de març la festa de carnaval, celebració que com és habitual estarà protagonitzada pels nens i nenes de la Llar d’Infants Municipal i les escoles Alfons I i Llums del Nord.

La festa començarà a les 10 del matí amb l’inici de la tradicional rua pels carrers de Puigcerdà des de l’Escola Alfons I. En passar per davant de l’Escola Municipal de Música Issi Fabra s’hi sumaran els nens i nenes de P2 de la llar d’infants que hauran sortit per veure a la resta de nens i nenes juntament amb els alumnes de P1.

L’Escola de Llums del Nord esperarà la comparsa a la plaça dels Herois i des d’allà tota la comitiva, presidida pel Rei Carnestoltes, recorrerà els carrers del centre de la Vila per acabar a la plaça de l’Ajuntament on es llegirà el tradicional pregó de carnestoltes.

Pel què fa a les disfresses que lluiran aquest any els nens i nenes participants, la Llar d’Infants farà un viatge al fons del mar. Els alumnes de l’Escola Llums del Nord viatjaran a l’espai disfressats d’Astronautes. Els cursos d’infantil de l’Alfons I aniran de sol, ninots de neu i arcs de Sant Martí, mentre que els alumnes de primària aniran vestits des de gotes d’aigua fins a inventors bojos, tot passant per víkings, bitllets d’avió, cupcakes i “llum i color”.

Des de l’Ajuntament s’anima a tots aquells que vulguin veure i seguir la rua de les escoles, a disfressar-se i sumar-se també així a la festa.

A la tarda l’Ajuntament convidarà a tots els nens i nenes de l’Alfons I i Llums del Nord a diferents activitats: Tots els alumnes de P3, P4 i P5 gaudiran d’un espectacle de Pep Puigdemont al gimnàs de l’Alfons I, de 1r fins a 4t de primària aniran al Casino Ceretà per veure un espectacle de màgia amb el Mac Pota mentre que els de 5è i 6è gaudiran d’una representació teatral de l’odissea a la sala d’actes de l’IES Pere Borrell.

Les escoles de Puigcerdà es preparen per celebrar el carnaval
Comentarios