Els entrebancs econòmics que pateix l’escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa fan perillar la seva continuïtat

Ha saltat l’alarma a l’escola multilingüe Jordi Pere Cerdà de Sallagosa. Els entrebancs econòmics que pateix aquest centre escolar fan perillar la seva continuïtat després de sis cursos en funcionament on la direcció, els professionals docents i els responsables de l’Associació Jordi Pere Cerdà han demostrat la viabilitat del projecte educatiu. Crònica de Jordi Pardinilla

campanyasalvemlajordi01
photo_camera Una imatge de la campanya

La situació actual ha estat originada pel fet que la subvenció que la Generalitat de Catalunya tenia compromesa amb l’escola, des de primers del curs 2017/2018, no arribarà com a conseqüència, segons se’ls ha informat als responsables del centre, pel bloqueig de les finances catalanes arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Així, davant d’aquest situació, l’escola Jordi Pere Cerdà, ha anunciat que posa en marxa, una campanya de captació de fons a través del web www.salvemlajordi.cat, on es podran fer donatius per mantenir viu aquest projecte educatiu a l’alta Cerdanya. Hi ha altres iniciatives, en aquest sentit, que es donaran a conèixer més endavant.

Per acabar aquest curs i posar en marxa el següent 2018/2019, l’escola de Sallagosa necessita uns 35.000 euros, segons han manifestat els responsables del centre.

L’escola multilingüe Jordi Pere Cerdà té actualment 48 alumnes i 5 professors, dos dels quals són de reforç i un tercer és ajudant de l’etapa de preescolar. El centre disposa de 4 aules i té alumnes d’edats compreses entre els 2 i els 11 anys. Una de les principals característiques d’aquesta escola és que les classes s’imparteixen en 4 idiomes (anglès, francès, castellà i català). Aquest ha estat el sisè any d’un projecte consolidat i que ha estat elogiat per diferents institucions i organismes. Els alumnes provenen de Puigcerdà, Llívia, Alp, Ger, Er (Err), Sallagosa, Estavar, Eina (Eyne) i la Guingueta d’Ix (Bourg-madame). El 60% de l’alumnat de l’escola és francòfon mentre que la resta són catalanoparlants. És un centre finançat amb les quotes dels pares dels alumnes -les quotes que paguen les famílies representen un 40% del pressupost- i amb les subvencions que rep de la Generalitat de Catalunya i del Govern francès (Consell General dels Pirineus Orientals i Consell Regional d’Occitània).