06.07.2020 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ I FAMÍLIA

El programa ‘Créixer en família’ arriba a Bellver de Cerdanya

Els pares i mares de Bellver que hi participen, treballen el seu paper educatiu amb l’ajuda d’un/a dinamitzador/a i compartint les seves experiències amb les altres famílies. El cicle està dirigit a pares i mares d’infants de 6 a 12 anys.

Una sessió del programa Créixer en Família
Una sessió del programa Créixer en Família
El programa ‘Créixer en família’ arriba a Bellver de Cerdanya

El cicle formatiu per a famílies amb més èxit del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, “Créixer en família", ha arribat a Bellver de Cerdanya. Els pares i mares de Bellver que s’hi han inscrit treballen el seu paper educatiu amb l’ajuda d’un/a dinamitzador/a i compartint les seves experiències amb les altres famílies. El cicle està dirigit a pares i mares d’infants de 6 a 12 anys.

“Créixer en família” és un dels programes públics dirigit a pares i mares més coneguts, i any rere any segueix obtenint resultats d’èxit entre els participants: el 93% de mares i pares que van assistir-hi durant el 2017 ha realitzat canvis en l’educació dels seus fills i filles després de participar al programa, i fins a un 98% creuen que han finalitzat el cicle amb més recursos dels que disposaven abans de començar-lo. Aquestes són dades extretes de les valoracions que els mateixos mares i pares realitzen a l’inici i al final del cicle de 6 sessions.

Segons explica Roser Galí, Directora General de Famílies, “Créixer en Família ofereix espais de suport presencials als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en l'educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.” La Direcció General de Famílies és la impulsora del programa, que ofereix els cicles des del 2013.

L’any passat, més de 2.000 famílies van participar en algun dels 155 cicles anuals que s’ofereixen per tot el territori, i del qual en van gaudir 37 de les 42 comarques catalanes. El programa està dissenyat en diferents formats, dividits per franges d’edat: 0-3, 3-6, 6-12, 12-16 i 16-18 anys.

A Bellver de Cerdanya, les sessions de "Créixeren  família" comencen avui dia 9 d’abril i duraran fins al 14 de maig, cada dilluns de 20 a 22 h, al Centre Cívic Escoles Velles, al carrer de les Escoles, 6. 

El programa ‘Créixer en família’ arriba a Bellver de Cerdanya
Comentarios