27.11.2022 |
Viure als Pirineus

SEGURETAT

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, inaugura la nova seu de la policia local de Puigcerdà

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, diu que el repte passa per sumar més policies locals als onze agents actuals
Pla mitjà del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, intervenint despres de visitar les dependències de la policia local de Puigcerdà, amb l'alcalde Albert Piñeira i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el 5 de març de 2021 (Horitzontal).
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a Puigcerdà amb l'alcalde Albert Piñeira/Albert Lijarcio
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, inaugura la nova seu de la policia local de Puigcerdà

Aquest divendres, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, han inaugurat les noves dependències de la Policia Local de Puigcerdà.

Les noves oficines, ubicades al carrer Querol 23 (tocant a la plaça de Santa Maria) disposen d’un espai d’atenció al públic, diversos despatxos, sala de reunions i office, vestuaris per a homes i dones, sala d’arxiu i armer. Les obres han estat finançades per l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

La Policia Local de Puigcerdà fou creada ara fa 74 anys, el desembre de 1947, en virtut del “Reglament de Vigilància de la Vila de Puigcerdà”.Anteriorment, el Consistori havia creat, el 13 d’abril de 1909, lesprimeres places de “Vigilants nocturns subvencionats”. Disposar d’unes noves dependències que substituïssin l’oficina actual, a la planta baixa de l’Ajuntament, era una llarga reivindicació del cos de Policia Local de Puigcerdà.

Albert Piñeira acte voluntaris COVID

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que “més que unes noves dependències, serà la primera vegada que la Policia Local disposarà d’unes dependències pròpies per al col·lectiu, adequades a les necessitats del segle XXI”. També ha explicat que “ara el següent repte serà ampliar la plantilla del cos”.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha destacat que “millorar les instal·lacions de la Policia Local suposa millorar l’atenció que es presta a la ciutadania”. Finalment, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha volgut “posar en valor la feina dels diferents cossos policials, entre ells les policies
locals”.

A la sala de convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, ha tingut lloc un acte  de reconeixement als col·laboradors que han lluitat contra la Covid-19.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, inaugura la nova seu de la policia local de Puigcerdà
Comentarios