25.07.2021 |
Viure als Pirineus

DONA

El Consell de Cerdanya crea el Banc de Memòria de les dones de la comarca

El projecte es fonamenta en entrevistar, registrar i difondre el testimoni de dones de la nostra comarca. 
Tere Junoy és d'Alp i va ser la primera conductora d'autocar de Cerdanya /FS
El Consell de Cerdanya crea el Banc de Memòria de les dones de la comarca

Aquest dijous, 15 d'octubre, el Consell Comarcal de la Cerdanya ha celebrat el Dia de la Dona del Món Rural amb la presentació d'un important projecte que es posarà en marxa aquesta tardor: el Banc de Memòria.

És un projecte transversal que suposarà la posada en valor de les nostres dones i de la seva vida viscuda gràcies a la creació d'un banc de memòria. El projecte compta amb el suport econòmic de l'Institut Català de les Dones, de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida, de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i de la Diputació de Girona. Per saber-ne més podeu clicar en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=4C5g-0mGBOI

Dona món rural Cerdanya

(Foto: La Mireia del Mas d'Aravó a Bolvir (Cerdanya) donant calostre a un vedellet acabat de néixer /Dones del Món Rural)

El projecte es fonamenta en entrevistar, registrar i difondre el testimoni de dones de la comarca. És un projecte transversal perquè es dona rellevància a l'experiència de vida de les dones; recuperar un patrimoni immaterial que està desapareixent preservant-lo per a generacions futures a l'Arxiu Històric Comarcal de Cerdanya; es vol que la seva experiència esdevingui exemple per a les nenes i joves cerdanes; que la seva veu sigui la que expliqui, als locals i visitants, l'essència de viure a Cerdanya.

Banc de Memòria dones de Cerdanya

Per tirar endavant aquest projecte compten amb el suport de l'Arxiu Històric Comarcal i demanen la complicitat dels diferents ajuntaments de la comarca, millors coneixedors de quina dona els pot representar. Incialment, el pressupost del projecte que assumeix el Consell Comarcal permet entrevistar disset dones, una de cada municipi. L'objectiu és donar veu a les nostres dones en una ruta de la memòria.

El Consell de Cerdanya crea el Banc de Memòria de les dones de la comarca
Comentarios