22.04.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

El confinament municipal de cap de setmana frena una afluència massiva a la Cerdanya

El peatge del túnel del Cadí, pràcticament sense cotxes i amb la circulació d'alguns camions i furgonetes
Pla obert d'un carrer de Bellver de Cerdanya on hi ha diversos comerços i on es veu dues persones esperant per entrar al forn de pa en el primer dia de confinament municipal de cap de setmana. Imatge del 30 d'octubre de 2020 (Horitzontal).
Un carrer de Bellver de Cerdanya on hi ha diversos comerços /Albert Lijarcio
El confinament municipal de cap de setmana frena una afluència massiva a la Cerdanya

Les primeres hores de confinament municipal de cap de setmana s'han viscut amb tranquil·litat en punts com ara Bellver de Cerdanya, un dels municipis que habitualment acull segons residents i visitants. Segons han explicat diversos comerciants de la població, gran part dels clients que han atès aquest divendres eren veïns de la localitat o persones que hi tenen casa i porten mesos vivint-hi allà aprofitant el teletreball. Tot i això, asseguren que a darrera hora de la tarda d'aquest dijous van notar que hi havia més trànsit a les carreteres. Una imatge que contrastaria amb la que presentava el peatge del túnel del Cadí (C-16) aquest divendres, pràcticament sense cotxes circulant-hi i amb el pas d'alguns camions i furgonetes.

Pla general del peatge del túnel del Cadí (C-16) pràcticament buit i on es veu una furgoneta a punt de passar per aquest punt al fons en el primer dia de confinament municipal de caps de setmana. Imatge del 30 d'octubre de 2020 (Horitzontal).

(Foto: Peatge del túnel del Cadí (C-16) pràcticament buit /Albert Lijarcio)

Maria Forcadell, dependenta de la Carnisseria Cal Quera de Bellver de Cerdanya, ha explicat que l'ambient que es veu al carrer és tranquil i que ha notat que "als llocs d'aparcament no es veuen cotxes", el que li fa pensar que aquest cap de setmana hi haurà poca gent al municipi. A més, ha dit que venen d'una situació de diversos caps de setmana amb molta afluència de persones i on es veien cues per entrar als establiments de la població.


(Foto: Edificis de Bellver de Cerdanya on es veuen pocs porticons oberts i persianes pujades en el primer dia de confinament/Albert Lijarcio)

Per la seva banda, Eva Vaquer, dependenta del Forn Pous de Bellver de Cerdanya, ha explicat que tot i que hi ha una mica de gent de fora, als comerços se'n veuen més persones que hi viuen tot l'any a la localitat. En aquest sentit, ha detallat que molts dels segons residents que hi ha són persones que fan teletreball i fa mesos que viuen al municipi, tot i reconèixer que "algun més s'ha escapat" tot just abans de l'aplicació del confinament municipal de cap de setmana.

El confinament municipal de cap de setmana frena una afluència massiva a la Cerdanya
Comentarios