27.05.2020 |
Viure als Pirineus

CONSTITUCIÓ NOUS CONSELLS COMARCALS

Aquest dijous es constitueix el Consell Comarcal de la Cerdanya

Les negociacions per a la governabilitat del Consell Comarcal i la seva presidència, a dos dies de la seva constitució, encarà estan obertes.

Sala de plens del Consell Comarcal de la Cerdanya
Sala de plens del Consell Comarcal de la Cerdanya
Aquest dijous es constitueix el Consell Comarcal de la Cerdanya

El pròxim dijous 11 de juliol a les 12 h es constituirà, en sessió extraordinària, la nova Corporació a la sala de Plens del Consell Comarcal de la Cerdanya. L’ordre del dia serà el següent: 

  1. Formació de la Mesa d’Edat
  2. Comprovació de credencials.
  3. Jurament o promesa i presa de possessió dels consellers/eres.
  4. Declaració de constitució de la Corporació.
  5. Elecció i proclamació del president/a.
  6. Presa de possessió del president/a.

Les eleccions municipals van deixar a la Cerdanya un Consell Comarcal molt obert i sense majoria absoluta. Unes eleccions municipals marcades per la davallada de Bartomeu Baqué (Bolvir) i de Ramon Moliner (Alp) que van perdre l'alcaldia. Les negociacions per a la governabilitat del Consell Comarcal i la seva presidència, a dos dies de la seva constitució, encarà estan obertes.

Els resultats al Consell Comarcal de la Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya, per al mandat 2019-2023, estarà format per 9 consellers de JxCat, 7 d’ERC i 3 d'Endavant Cerdanya. Dels 19 consellers, 1 és dona i 18, homes. Aquests són els alcaldes dels municipis cerdans:

Francesc Xavier Porta (Bellver de Cerdanya), Daniel Olivera (Lles de Cerdanya), Josep Castells (Montellà i Martinet), Xavier Picas(Prats i Sansor), Albert Maurell (Prullans), Miquel Pons (Riu de Cerdanya), Carles Adserà (Alp), Isidre Chia (Bolvir), Enric Laguarda (Das), Ramon Chia (Fontanals de Cerdanya), Alfons Casamajó (Ger), Josep Mendo (Guils de Cerdanya), Joan Bertran(Isòvol), Elies Nova (Llívia), Esteve Avellanet (Meranges), Albert Piñeira (Puigcerdà), Montserrat Medalla (Urús).

Aquest dijous es constitueix el Consell Comarcal de la Cerdanya
Comentarios