DIPLOMÀCIA

Recepció al Cos Diplomàtic acreditat davant d’Andorra al Palau Episcopal de la Seu

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, va oferir al Palau Episcopal la tradicional recepció de Nadal a les Autoritats i al Poble d’Andorra, a la qual han assistit els màxims representants de les més altes institucions del Principat i de tots els estaments de la societat andorrana.

Andorra Bisbe 2
photo_camera Imatge de la recepció oficial al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell/Bisbat d'Urgell

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va oferir la tarda del dimarts 6 de novembre una Recepció oficial al Cos Diplomàtic dels Països acreditats davant el Principat d’Andorra al Palau Episcopal de La Seu d’Urgell. Hi van assistir més d'una quarentena d'Ambaixadors,inclosos els Ambaixadors residents a Andorra, encapçalats pel Nunci de Sa Santedat a Andorra i Degà del Cos Diplomàtic, Mons. Renzo Fratini.

A la recepció, que va començar a les cinc de la tarda, hi van assistir el Cap del Govern, el Síndic General, la Subsíndica, d’Andorra, el Cònsol de Canillo, la Ministra d’Afers Exteriors,  el Vicepresident del Tribunal Constitucional, els Presidents dels grups parlamentaris del Consell General i la Comissió d’exteriors del Consell General. També hi foren presents els Representants dels Coprínceps i membres del Ministeri d’afers exteriors d’Andorra.

El Sr. Nunci va obrir  l’acte amb un breu discurs en el qual va fer referència al 25è aniversari de la Carta Magna andorrana. 

Es va referir al creixement en democràcia, respecte als drets humans i servei de la modernització del país, finalitats aconseguides amb la Constitució de 1993, en un important pas donat per l'Arquebisbe Martí, que va ser conscient que, en el concert dels pobles, li corresponia a aquest històric Estat. Va manifestar la seva alegria i felicitació per l'aniversari que recorda la seguretat de la llibertat, l'impuls per la justícia i la garantia en el respecte als drets i al dignitat de la persona humana.

Va adreçar els vots per a Andorra del Cos Diplomàtic i  va oferir la col·laboració dels països allà representats en els anhels i dignes metes, proposades per afavorir sempre la pau i la comunió entre tots els pobles. Andorra ha d’encarar el futur amb confiança, rellançant un nou humanisme amb models econòmics més inclusius i equitatius, orientats no al gaudi d'uns pocs, sinó al benefici de les persones i de tota la societat.  Aquest humanisme comença i es desenvolupa en l'àmbit de la família, una comunió (citant el Papa Francesc en la seva al·locució al Cos Diplomàtic el passat mes de gener) "que té una bellesa austera i senzilla, un caràcter sagrat i inviolable i una funció natural en l'ordre social". Mons. Fratini va dir que és la mateixa dignitat humana la que exigeix afavorir la vida des de la seva concepció i abrigar-la amb iniciatives que la preservin de la cultura de l'efímer, del benefici cras i del consumisme. Per a acabar, va assenyalar que al Cos Diplomàtic li complau que Andorra, singular i bonic país d'Europa, se senti ben unida i formant part del continent, al qual indubtablement pot aportar rics valors, fruit de les fondes arrels de fe cristiana que han configurat la realitat d'Andorra i que el Copríncep Episcopal, garanteix amb el respectuós reconeixement i lleialtat a la seva singular història, signe identitari que no obstaculitza, sinó que permet al Principat un desenvolupament en la seva construcció en pau.