31.03.2020 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Prohibit sortir d'Andorra

La Unió Europea tanca totes les fronteres sota la seva jurisdicció
Frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles aquest dilluns/ANA
Frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles aquest dilluns/ANA
Prohibit sortir d'Andorra

El govern espanyol restablirà temporalment els controls fronterers terrestres per la crisi del coronavirus. Només deixarà entrar a ciutadans espanyols, a residents a l’Estat espanyol, a treballadors transfronterers o a aquelles persones que hi hagin d’entrar per raons de força major. També podran accedir per via terrestre les persones que transportin mercaderies així com el personal diplomàtic o d’organismes internacionals. Les restriccions es començaran a aplicar a partir d’aquesta mitjanit i estaran vigents fins que conclogui l’estat d’alarma. Ho ha anunciat en roda de premsa aquest dilluns a la tarda el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que no ha descartat que calgui tancar més endavant les fronteres aèries i marítimes.

La decisió de tancar les fronteres, proposada per la Unió Europea, a la pràctica comporta que Andorra també quedarà confinada entre Espanya i França. No es podrà ni entrar ni sortir del Principat. Queda prohibit el pas entre fronteres.

Comissió Europea

A través d'un comunicat de vídeo, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha explicat que "cal reduir la pressió sobre el sistema sanitari europeu", després que l'OMS hagi considerat Europa el principal focus de l'epidèmia del coronavirus. Per això, Brussel·les ha proposat restringir durant com a mínim 30 dies les entrades considerades "no essencials" dins l'espai Schengen.

Comentarios