SEGURETAT ALIMENTÀRIA

El Govern d'Andorra retira un lot de formatge francès per risc de listeriosi

El Govern d'Andorra havia rebut una alerta alimentària de la Unió Europea en referència a la possible presència de Listeria en un formatge fet a base de llet crua.
Formatge retirat del mercat
photo_camera Imatge de formatge retirat del mercat andorrà

El ministeri de Salut del Govern d'Andorra i l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn (ASAE) han rebut una alerta alimentària a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea en referència a la possible presència de Listeria monocytogenes en un formatge fet a base de llet crua, habitualment venut al tall, procedent de França. Per aquest motiu s’ha procedit a retirar cautelarment el producte dels establiments que el venen.

En el moment d’emetre aquest comunicat el ministeri de Salut no té constància de cap persona afectada per aquest bacteri. Així i tot, es recomana a les persones que hagin comprat el producte que s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al seu punt de venda.

L’empresa fabricant d’aquest producte és SAS LE MOULIN, amb el número de registre sanitari FR 09.214.001 CE de Moulis, França. El Govern només té constància de la comercialització al Principat d’un dels productes afectats, que és el següent: PYRENEES LLET CRUA VACA MOULIS PRESTIGE 4KG (lot 19170119 amb data de caducitat 23/11/2019)

comentaris