25.07.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Espanya rectifica i treu la quarantena als andorrans

Podran creuar la frontera per motius mèdics i per causa de necessitat de força major.
Pla general del recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat. Imatge facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) el 16 de març de 2020 (Horitzontal).
Punt fronterer amb Andorra/ANA
Espanya rectifica i treu la quarantena als andorrans

Els viatgers procedents d’Andorra que es desplacin a territori espanyol per motius mèdics, per causa de necessitat de força major o que hi siguin en trànsit no hauran de complir la quarantena a què obliga la resta de viatgers a partir d’aquesta mitjanit, en compliment de l’ordre ministerial dictada dimarts per l’executiu de Pedro Sánchez.

Aquestes tres excepcions s’afegeixen a les que ja s’havien previst en la primera declaració de l’estat d’alarma a Espanya: treballadors fronterers, professionals sanitaris i transportistes de mercaderies també podran circular lliurement pel territori espanyol sense l’obligació d’haver de fer la quarantena

Així ho van acordar els governs d’Andorra i d’Espanya ahir a la tarda, amb el benentès que durant l’estada al territori espanyol els viatgers procedents d’Andorra hauran d’“extremar” les mesures preventives, “en particular l’ús de mascareta”. Un cop hagin resolt el motiu pel qual s’han traslladat –insisteix el comunicat fet públic ahir pel Govern d'Andorra“podran retornar a Andorra sense haver de fer el confinament de catorze dies”. L’excepció inclou també el trànsit per Espanya, per exemple el desplaçament fins a l’aeroport sense pernoctació, que tampoc no requereix l’aplicació de la quarantena. Les consultes sobre l’abast d’aquestes excepcions es poden adreçar al telèfon 188.

Espanya rectifica i treu la quarantena als andorrans
Comentarios