02.03.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Arriben a Andorra les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus

Es tracta de 1.000 unitats del vaccí de Pfizer procedents de Madrid, a les que se’n sumaran 1.000 més durant els pròxims dies.
Vacunes Andorra 2
Les primeres dosis de Pfizer han arribat a l'hospital Nostra Sra. de Meritxell /govern.ad
Arriben a Andorra les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus

Les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 han arribat aquest dimarts al vespre a Andorra. Es tracta de 1.000 unitats del vaccí de Pfizer procedents de Madrid, a les que se’n sumaran 1.000 més –les que corresponen a la segona dosi de vacunació que cal administrar– durant els pròxims dies.

Tal com ha exposat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la fase 1 de la campanya de vacunació començarà demà mateix. Així, els primers vacunats seran usuaris dels centres sociosanitaris i els professionals de la salut. Aquest primer torn de vacunació s’allargarà durant dues setmanes.

Foto:SFGA/JAViladot

El ministre ha explicat també que les vacunes es guarden ultracongelades “seguint els protocols de conservació marcats”. A més, Martínez Benazet ha destacat que “els professionals que administraran el vaccí han rebut una formació específica” i que en tots els punts de vacuna hi haurà un metge present per supervisar l’acció i respondre els dubtes que puguin sorgir als vacunats.

Finalment, durant la seva compareixença periòdica davant la Comissió Legislativa de Sanitat, ha reiterat la importància de vacunar-se “no només per protegir-se del virus, sinó per aconseguir la immunitat de grup de la manera més ràpida possible”.

Arriben a Andorra les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad