20.09.2021 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

Andorra acollirà l'11è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya

El Congrés se centrarà en el paper del turisme de muntanya i el desenvolupament rural i reunirà una trentena de ponents internacionals.

11è Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya
Roda de premsa de presentació de l'11è Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya/govern.ad
Andorra acollirà l'11è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya

Aquest dilluns s’ha presentat en roda de premsa l’onzena edició del Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya,que sota el títol Mountainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat tindrà lloc de l’11 al 13 de març del 2020. Canillo serà la parròquia amfitriona i les sessions de treball es desenvoluparan al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

La ministra de Turisme del Govern d’Andorra, Verònica Canals, ha destacat que el títol del Congrés està alineat amb el lema de la XXVII Cimera iberoamericana d’Andorra 2020, Innovació per al desenvolupament sostenible - objectiu 2030. Precisament, just abans del Congrés, els dies 9 i 10 de març del 2020, se celebrarà a Andorra la reunió de ministres de Turisme iberoamericans. Durant tota aquesta setmana, es parlarà de l’estratègia per assolir l’acompliment dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La ministra de Turisme ha destacat també la importància de poder aprendre de les millors experiències d’arreu del món en un àmbit de turisme de neu i de muntanya cabdal per a l’economia i el futur d’Andorra.

Per la seva banda, el cònsol major del Comú de Canillo, Josep Mandicó, ha fet ressaltar que la parròquia de Canillo “s’enfronta també a aquest nou repte amb moltes ganes i il·lusió, el desenvolupament futur de la parròquia requereix la màxima atenció per protegir els recursos naturals i créixer de manera sostenible”.

Finalment, el director de Turisme, Sergi Nadal, ha remarcat la importància que tindrà per al turisme andorrà l’organització d’un congrés d’aquesta envergadura i l’assistència prevista de més de 350 participants.

Una trentena de ponents internacionals del sector turístic

El Congrés, que és una iniciativa dels set comuns, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Govern d’Andorra, se centrarà en el paper del turisme de muntanya i el desenvolupament rural. Per això, reunirà una trentena de ponents internacionals.

Quatre sessions per parlar de turisme, innovació i sostenibilitat

El Ministeri de Turisme juntament amb Christopher Hinteregger, director científic del Congrés, i Sandra Carvao, cap d’intel·ligència de mercat i competitivitat de l’OMT, han confeccionat un programa dividit en quatre sessions, que es desenvoluparan els dies 11 i 12 de març.

La primera estarà dedicada íntegrament a les soluciones tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la segona posarà el focus en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i els productes locals, i la tercera farà referència al turisme inclusiu. Finalment, la quarta sessió tractarà de posar en relleu casos d’èxit d’infraestructures turístiques dedicades al desenvolupament respectuós amb el medi ambient. El divendres 13 de març està previst que els assistents puguin fer alguna visita tècnica i gaudir d’activitats lúdiques.

Els organitzadors del Congrés, que ja s’ha convertit en un punt de trobada de referència mundial per al sector, esperen superar els 350 assistents assolits en l’edició anterior.

Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya

És una iniciativa dels set comuns i del Govern d’Andorra, juntament amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT), amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Amb una periodicitat biennal, la primera edició va tenir lloc l’any 1998 a Escaldes-Engordany i, des d’aleshores, cada edició s’organitza en una parròquia diferent. Més informació:  http://mountainlikers.com

Andorra acollirà l'11è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya
Comentarios