28.10.2020 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Un 9% de la població andorrana ja ha passat la covid-19

El temps de sortida pels carrers del Principat es duplicarà a partir de dimecres
Els ministres Filloy, i Benazet i el Cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, durant la visita a un centre sociosanitari. SFGA / CESTEVE
Els ministres Filloy, i Benazet i el Cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, durant la visita a un centre sociosanitari. SFGA / CESTEVE
Un 9% de la població andorrana ja ha passat la covid-19

Un 9,04% de les més de 40.000 persones d'Andorra a les quals se li ha realitzat el test d'anticossos fins divendres passat ja ha superat la covid-19, segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns l'executiu del Principat. A més, a un 5,41% d'aquestes se'ls ha recomanat contactar amb el seu metge per a què determini un diagnòstic i valori si cal practicar una prova PCR. En aquest sentit, fins ara se n'han practicat 229 de forma posterior al test, vint d'elles positives. D'altra banda, el govern andorrà ha anunciat que a partir d'aquest dimecres es podrà doblar el temps d'estada al carrer, ja sigui fent dues hores en dies alterns o canviant-ho per una hora al dia, a més de la possibilitat de fer activitats esportives a la muntanya.

L'objectiu és que la primera volta del cribratge poblacional, pel qual queden encara uns 10.000 tests per fer dels més de 66.000 previstos, acabi aquest dimecres i que, a partir d'aquell dia comenci la segona tanda de proves. En aquest període, a més, també s'ha contactat amb més d'un miler de treballadors fronterers amb la voluntat de donar-los cita prèvia per a què es puguin dur a terme aquestes mateixes proves.

Mentre, a partir de dimecres s'amplien les possibilitats de lleure que podran gaudir els ciutadans i dilluns de la setmana que ve tornaran a l'activitat alguns sectors professionals com ara els sanitaris i les perruqueries, barberies i centres d'estètica, el que implica el retorn a la feina d'uns 2.000 empleats. Pel que fa a l'obertura de bars, restaurants i altres activitats, l'objectiu és estudiar-ho un cop acabin els tests massius a la població.

Pel que fa al nombre de casos de covid-19 detectats al Principat des de l'inici de la pandèmia, es situen en 756, dels quals 151 encara són actius. D'entre ells, hi ha 31 que són professionals de la salut i 4 que formen part de cossos especials. Mentre, a l'hospital hi ha deu persones ingressades, tres de les quals es troben a l'UCI.

Un 9% de la població andorrana ja ha passat la covid-19
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad