15.07.2020 |
Viure als Pirineus

RAMADERIA

Apunta't a l'Escola de Pastors de Catalunya

Encara hi ets a temps, aquest dijous acaba el període d'inscripcions. Si voleu dedicar-vos a la pagesia, aprendre tot allò necessari i trobar-vos amb gent que, com tu, té una passió pels animals, la natura i la sobirania alimentària, apunta't a l'Escola de Pastors de Catalunya.
Després de passar per l’Escola de Pastors, la Sara i el Miquel es dediquen a cuidar 36 cabres de llet. / SANTI IGLESIAS
Després de passar per l’Escola de Pastors, la Sara i el Miquel es dediquen a cuidar 36 cabres de llet. / SANTI IGLESIAS
Apunta't a l'Escola de Pastors de Catalunya

Per accedir a l’Escola de Pastors de Catalunya és necessari passar pel doble procés de selecció. Cal omplir aquest formulari de sol·licitud. Si la comissió avaluadora considera que sou aptes en aquesta primera fase, se us convocarà per fer una entrevista personal entre el 16 i 17 de desembre del 2019 a Rialp (Pallars Sobirà). Si passeu aquesta segona fase, enhorabona! Ja estareu dins de l’Escola. Abans del 31 de desembre del 2019, ens posarem en contacte amb totes aquelles persones que hagueu fet la sol·licitud per entrar a l’Escola i us informarem dels resultats del procés de selecció.

Escola de pators de Catalunya 2

Bases

Aquesta sol·licitud és el primer filtre per poder accedir-hi. Per tant us aconsellem que us esforceu en explicar-nos el màxim de bé el perquè del vostre interès en accedir-hi. Habitualment rebem més de 50 sol·licituds, i només vora d’un 40% dels sol·licitants entren a l’Escola. Per tant, ÉS IMPRESCINDIBLE QUE US LLEGIU BÉ LES BASES ABANS D’OMPLIR EL FORMULARI, per tal de saber què és el que oferim i el que busquem.

En el formulari us fem una sèrie de preguntes sobre a quin sector de la ramaderia us voleu dedicar (cabrum de llet, oví de carn, etc.). És molt important que respongueu aquests apartats en funció del vostre projecte futur, perquè nosaltres ja començarem a organitzar les finques de pràctiques en funció d’aquesta informació.

ESCOLA DE PASTORS

Us recomanem que respongueu totes les preguntes del formulari incloent-hi les que no són obligatòries, ja que això permetrà que l’equip avaluador tingui una idea més clara de la vostra motivació i interès.

10 anys d'Escola de Pastors de Catalunya

L’Escola de Pastors de Catalunya és un projecte formatiu que proposa un nou model de pagesia. Aquesta està produint i produirà canvis molt importants en el desenvolupament rural del nostre país. A través de la incorporació de noves generacions, molts cops alienes a una tradició familiar, es demostra que el sector primari, per si mateix, és un sector viable econòmicament. Amb una aposta per una producció a petita escala de base familiar i/o cooperativa; sostenible amb l’entorn i amb el sector.

dav

(Jormada de voluntariat de l'Escola de Pastors de Catalunya)

A través de l’Escola es vol consolidar un nou model de pagesia que està produint canvis molt importants en el desenvolupament rural del nos­tre país. A través de la incorporació de noves gene­racions, molts cops alienes a una tradició familiar, es pretén demostrar que, la pagesia, per ella ma­teixa, és un sector viable econòmi­cament.

Aquesta pagesia porta a terme, familiarment o col·lectivament, una activitat professional rendible i viable. Produeix en ecològic, en una finca de talla humana, una alimentació sana i de qualitat, sense comprometre els recursos naturals del demà, fent realitat la sobirania alimentària. Una pagesia que, repartida per tot el territori, participa amb els seus veïns / es en el desenvolupament d’un medi rural viu apreciat per totes

Apunta't a l'Escola de Pastors de Catalunya
Comentarios