CAMINS

Senyalitzen la variant del Camí de Sant Jaume Aran-Pirineus

El pressupost es destinarà a senyalitzar prop de 75 quilòmetres de camí, dels quals 21,15 transcorren entre Senet i Vilaller i a instal·lar panells informatius i interpretatius en els punts estratègics del traçat al seu pas per la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça   

Camí Sant Jaume Alta Ribagorça (1)
photo_camera Camí de Sant Sant Jaume de Senet a Vilaller, a l'Alta Ribagorça/CCAR

El ple del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va aprovar ahir el nou conveni de col·laboració amb el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Conselh Generau d’Aran per tal de dinamitzar el projecte estratègic del Camí de Sant Jaume en la nova variant Aran-Pirineus. El Consorci incorpora aquest projecte dins el seu programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 amb una inversió de prop de 15 mil euros i amb l’aportació de 7.833, 60 euros per part del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i del Conselh Generau d’Aran, respectivament.  

El pressupost es destinarà a senyalitzar prop de 75 quilòmetres de camí, dels quals 21,15 km transcorren entre Senet i Vilaller i a instal·lar panells informatius i interpretatius en els punts estratègics del traçat al seu pas per la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. L’objectiu és oferir-lo com un itinerari de llarg recorregut integrat en la xarxa del reconegut Camí de Sant Jaume i difondre el legat històric, patrimonial, cultural i natural.

Camí Sant Jaume Vilaller

El camí de Sant Jaume entre Saint Bertrand de Comminges i Berbegal té una longitud de 238 km i creua els Pirineus per la seva part central unint el Camí del Piemont Francés amb el Camí català entre Montserrat i Sant Juan de la Peña passant per la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. L’etapa ribagorçana discorre pel curs de la Noguera Ribagorçana, des d’aproximadament el seu naixement a la capçalera de la Vall de Barravés fins al nucli de Vilaller, passant per diferents nuclis de població com Senet, Forcat, Vinyal, o Ginast.

Des de l’any 2008 l’associació “Asociación de Amigos del Camino de Santiago en la Val d’Aran” ha estat impulsant el projecte fent treballs de documentació històrica y recerca del traçat original del camí entre Saint Bertrand de Comminges i Roda de Isábena.

Actualment els ens implicats són: Comunité de Communes Pyrennénees Haute Garonne, Conselh Generau d’Aran, Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Comarca de la Ribagorza, Comarca de Somontano, la Diputación de Huesca, així com diversos ajuntaments (Montanuy, Roda de Isábena, Vilaller, Berbegal, entre d’altres), “Asociación de Amigos del Camino de Santiago en la Val d’Aran” (AACSVA) i recentment el Consorci Leader Pirineu Occidental..