23.01.2021 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

El Govern assegura l'obertura i el funcionament de l'Estació d'Esquí Boí Taüll

L’Executiu ha pres aquesta decisió excepcional i d’urgència degut a l’imminent inici de la temporada d’hivern, que constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball

Imatge de l'estació de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça/facebook
Imatge de l'estació de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça/facebook
El Govern assegura l'obertura i el funcionament de l'Estació d'Esquí Boí Taüll

El Govern ha autoritzat aquest dimarts, en la seva sessió del Consell Executiu, a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A. i Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya) a realitzar les actuacions necessàries per tal d’assegurar l’obertura i el funcionament de l’Estació d’Esquí de Boí Taüll, assumint-ne temporalment la gestió directa del complex, atesa la renúncia unilateral del contracte d’arrendament atorgada per Promocions Turístiques de la Vall, S.A.

El Consell Executiu també ha encarregat a les dues empreses públiques elaborar, en un termini no superior a 3 mesos, un informe en el qual s’analitzin les diferents alternatives de gestió del complex així com els seus avantatges i inconvenients. En l’esmentat informe també s’inclouran els requisits que s’hauran de complir per a la licitació, adjudicació i contractació pública en compliment d’allò que preveu la Llei.

L’acord aprovat avui també recull facultar els representants d’Actius de Muntanya i Avançsa per tal que procedeixin a executar els mandats acordats i, en especial, a preparar la documentació i dades adients per a la licitació pública de la gestió de l’estació d’Esports d’Hivern i Esquí per a la temporada 2019-2020.

Cas excepcional per l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019

El Govern ha pres aquesta decisió excepcional i d’urgència degut a l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019 de l’Estació d’Esquí, que constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball directes i indirectes a la Vall de Boí i a la Comarca de l’Alta Ribagorça. En concret, depenen de l’estació d’esquí uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes.

La societat Actius de Muntanya és la propietària de l’Estació d’Esquí de Muntanya situada a la Vall de Boí que va ser adquirida en execució de l’Acord de Govern aprovat el 23 de desembre de 2014. Els actius de l’Estació d’Esquí es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, S.A. fins al 30 d’abril de 2019. Però el passat 8 de novembre de 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d’arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

El Govern assegura l'obertura i el funcionament de l'Estació d'Esquí Boí Taüll
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad