EMPRENEDURIA

Els joves emprenedors de l'Alta Ribagorça

El reconeixement a la trajectòria laboral de la dona emprenedora ha recaigut en Nieves Bafaluy Muzas, del Forn Codina, de Vilaller.

Emprenedors Alta Ribagorça
photo_camera Imatge de grup dels Premis Jove Emprenedors de l’Alta Ribagorça/CCAR

Ahir es va fer entrega dels Premis Jove Emprenedors de l’Alta Ribagorça que han recaigut en tres iniciatives empresarials relacionades amb el servei d’allotjament, transport i restauració liderades per joves menors de 39 anys. L’acte ha tingut lloc a la Confraria del Pont de Suert i ha estat presidit pel President del Consell Comarcal, Josep Lluís Moyes amb l’assistència d’alcaldes, consellers, la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Carme Castelló.

Amb l'objectiu de fomentar l’activitat per compte propi i l'esperit d’empresa entre els joves, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça escull els tres projectes d’autoocupació més innovadors, que aportin beneficis i avantatges per al municipi o la comarca. Enguany el primer premi valorat en 1500 euros ha recaigut a l’Hotel rural Aigua gestionat per Núria Garzón i ubicat al casc antic del Pont de Suert. L’empresa de servei de transport Taxi Velasco i el bar Cau de Torres de Boí han empatat en puntuació i ambdós rebran 750

 Alta Ribagorça premiats

euros. "Més que mai és necessari valorar des de les institucions l’esforç dels joves per buscar vies que generin negoci, sent l’autoocupació, una via possible i no gens fàcil, que permet, al mateix temps, evitar la pèrdua de joves al territori", ha manifestat el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero.

En el mateix acte, també s’ha lliurat el premi especial de reconeixement a la trajectòria laboral de la dona emprenedora que és elegida per un jurat format per representants de les associacions de dones de la comarca, les associacions de gent gran, representants de cada un dels ajuntaments i per representants del Consell Comarcal. En aquest cas la premiada ha estat la senyora Nieves Bafaluy Muzas, del forn Codina de Vilaller, que durant anys ha estat la capdavant del negoci i que a l’actualitat està a mans de la seva nora i el seu fill el qual ha obtingut aquest any el premi al millor pa de pagès de Catalunya 2018 .

Pel president Jose Lluís Farrero "aquests premis, amb una llarga trajectòria a la comarca, posen en valor l’emprenedoria de la gent jove i al mateix temps mostren l’experiència i la dedicació dels qui han dedicat part de la seva vida a fer-los possible".