22.06.2018 |
Viure als Pirineus

Els Bombers del parc del Pont de Suert reclamen més efectius per garantir els serveis

Esperen que arribi una resposta en dos mesos i si no és així amenacen amb fer una renúncia col·lectiva i entregar les claus del Parc

Pla general del Parc de Bombers del Pont de Suert.
Pla general del Parc de Bombers del Pont de Suert.
Els Bombers del parc del Pont de Suert reclamen més efectius per garantir els serveis

Els Bombers del parc del Pont de Suert fa un any que esperen una resposta de l'Administració a la petició de més efectius per poder garantir el servei amb garanties. Vist que no arriba cap resposta ni solució han decidit fer pública la seva problemàtica. Es tracta d'un Parc de Bombers voluntari amb entre set i vuit bombers operatius cada dia i set o vuit més que col·laboren quan es troben a la comarca. Amb aquests efectius reconeixen que moltes vegades perilla el servei que donen per manca de personal. El cap de Bombers del Parc del Pont de Suert, José Miguel Ruach, ha explicat que la solució l'ha de donar l'Administració ja sigui en forma de bombers funcionaris o amb més voluntaris. El que sí que tenen clar és que si en dos mesos, és a dir al 30 de juny, no tenen una resposta presentaran una renúncia col·lectiva els 15 bombers i entregaran la clau del Parc.

Ruach ha explicat que des de la creació del Parc ara fa 34 anys s'ha prestat el servei amb la ''màxima professionalitat'' i volen que aquesta professionalitat es mantingui. Per poder mantenir-se creuen que s'ha de dotar el Parc amb més efectius.

Tots els Bombers voluntaris del Parc del Pont de Suert són veïns de la comarca que viuen i treballen a l'Alta Riabagorça. Ruach diu que no li agradaria haver de rebre crítiques per haver arribat tard a un servei per manca d'efectius pel fet que el Parc de Bombers funcionaris més proper es troba a Tremp, a una hora de camí en condicions normals. Aquest temps de trajecte pot augmentar a l'hivern donat que es passa per dos ports de muntanya i a la carretera hi pot haver neu o gel.

Comentarios