14.05.2021 |
Viure als Pirineus

Després de tres hores de reunió no hi ha acord entre Govern i bombers voluntaris del Pont de Suert

La Direcció d'Emergències avança que el dia 1 de juliol el Parc estarà obert i hi haurà 3 efectius treballant

Imatge de tres manifestants a l'exterior del Parc de Bombers del Pont de Suert amb pancartes reivindicatives. Imatge del 29 de juny del 2017. (horitzontal)
Imatge de tres manifestants a l'exterior del Parc de Bombers del Pont de Suert amb pancartes reivindicatives.
Després de tres hores de reunió no hi ha acord entre Govern i bombers voluntaris del Pont de Suert

Després de tres hores de reunió entre la direcció de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat i els bombers voluntaris del Pont de Suert, per desencallar la renúncia dels bombers l'1 de juliol en cas de no disposar de més efectius, no hi ha hagut acord. El Govern assegurà que portarà bombers (voluntaris de la campanya forestal o funcionaris fent hores extres) per cobrir l'estiu i els bombers exigeixen un quadrant d'un mínim de dos setmanes per poder fer-se enrere amb la seva renúncia. Aquest quadrant, aquest dijous, el director general de Prevenció d'Incendis, Juli Gendrau, no els hi ha pogut facilitar i s'ha emplaçat a aquest divendres. Els bombers per la seva part han dit que estudiaran el quadrant i si el veuen bé seguiran com a bombers voluntaris però deixant clar que el primer dia que no hi hagi tres efectius al Parc presentaran la renúncia de manera immediata.

Imatge d'un grup de manifestants a l'exterior del Parc de Bombers del Pont de Suert  amb pancartes reivindicatives i esquellots. Imatge del 29 de juny del 2017. (horitzontal)

Gendrau ha assegurat que el Parc de el Pont de Bombers no tancarà i ha volgut tranquil·litzar als veïns de la comarca, que aquest divendres es manifestaran per reclamar bombers pel Pont de Suert. Una plataforma veïnal ha convocat una manifestació, que tallarà l'N-230, per exigir al Govern els efectius necessaris per poder donar resposta amb garanties en cas de sorgir una emergència.

El director general ha afirmat que ''el servei es garantirà'' i ha afegit que ''li agradaria comptar amb els bombers voluntaris'' del Pont de Suert. Els mateixos que estan disposats aquest divendres a renunciar a ser-ho si veuen que el departament no els dona garanties per un mínim de temps.

La mateixa plataforma veïnal ha volgut entregar als responsables de bombers unes 2.000 signatures que han recollit en defensa del Parc del Pont i aquests han refusat agafar-les. A l'exterior del Parc s'han concentrat un centenar de veïns del Pont de Suert que amb pancartes i esquellots han volgut donar ànims als bombers i reclamar al Govern mesures. 

Després de tres hores de reunió no hi ha acord entre Govern i bombers voluntaris del Pont de Suert
Comentarios