22.01.2021 |
Viure als Pirineus

ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

Es renovarà el sistema de realitat virtual de l’Església de Sant Climent de Taüll

El vídeomapatge permet una reproducció virtual que recrea les pintures originals de l’absis i de tot el presbiteri, actualment conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Projecció de la pintura mural sobre l’absis de Sant Climent de Taüll/Centre del Romànic de la vall de Boí
Projecció de la pintura mural sobre l’absis de Sant Climent de Taüll/Centre del Romànic de la vall de Boí
Es renovarà el sistema de realitat virtual de l’Església de Sant Climent de Taüll

El Consell Executiu de la Generalitat va acordar aquest dimarts autoritzar el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí per tal que destini 165.000 euros a la renovació de l’equipament per al videomapatge de l’església Sant Climent de Taüll i a la renovació de la museografia de l’església Sant Joan de Boí. L’equipament per a la projecció de videomapatge de l’església Sant Climent de Taüll requereix actualment actuacions de renovació a causa de la seva obsolescència. La quantitat que el Consorci destinarà a la seva renovació correspon al romanent de tresoreria que l’entitat va aconseguir en tancar els comptes de l’exercici de 2017.

Abside virtual

(Imatge de l'absis de Sant Climent de Taüll/Centre del romànic de la Vall de Boí)

El vídeomapatge permet una reproducció virtual que recrea les pintures originals de l’absis i de tot el presbiteri, actualment conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La projecció de la pintura mural sobre l’absis de Sant Climent de Taüll ofereix un producte cultural d’alta qualitat i especialment atractiu mitjançant el qual el visitant pot observar el programa iconogràfic que decorava l’església quan va ser concebuda. Aquest producte cultural és també un reclam turístic d’alta gamma per dinamitzar la Vall de Boí d’acord amb el nivell que li correspon en tant que Patrimoni Mundial.

El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí és una entitat integrada per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, l'Ajuntament de la Vall de Boí i els bisbats d'Urgell i de Lleida. L'objecte del Consorci és dur a terme la restauració, la millora, la conservació i la promoció del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, incidint en el desenvolupament integral i sostenible de l'àmbit turístic i econòmic de la Vall de Boí, i en la investigació i la difusió dels costums i de les formes tradicionals de vida.

Es renovarà el sistema de realitat virtual de l’Església de Sant Climent de Taüll
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad